Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ η Αθήνα την Τρίτη * ΟΑΕΔ: Στους 888.089 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο * ΤτΕ: Πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιούλιο * ΤτΕ: Στα €2,45 δισ. το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα στο 8μηνο * Μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές στο οκτάμηνο του 2019 * Πανελλαδική απεργία στις 24/9 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,9% η ανεργία το β' τρίμηνο του 2019 * ΕΛΣΤΑΤ: Αποπληθωρισμός 0,2% τον Αύγουστο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

8/5/19

Παραμένουν σε ΦΠΑ 24% καφές, ροφήματα, αναψυκτικά και αλκοόλ


Τα ροφήματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ πρόκειται να παραμείνουν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24%. Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός αφορά μόνο στα τυποποιημένα βρώσιμα προϊόντα όπως είναι για παράδειγμα τα όσπρια, τα ζυμαρικά, η ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Σε αυτά τα προϊόντα ο συντελεστής ΦΠΑ πρόκειται να μειωθεί από το 24% στο 13%.

Αντίθετα, προϊόντα όπως είναι ο καφές, το τσάι, το χαμομήλι, τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα πρόκειται να παραμείνουν σε συντελεστή 24% στο ράφι των σούπερ μάρκετ.

Δεν ισχύει όμως όταν τα συγκεκριμένα προϊόντα παρέχονται ως υπηρεσία εστίασης αφού θα διατίθενται με συντελεστή ΦΠΑ 13% όσο θα είναι δηλαδή ο ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Φθηνότερα έως 10% σούπερ μάρκετ, καφετέριες, ταβέρνες, αρτοποιεία, πιτσαρίες

(ΤΕ 8/5/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!