Στο 1,5 δισ. αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο * Στο 1,790 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάρτιο * ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό κατά 110.895 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον Απρίλιο * Κλειστά Παρασκευή και Δευτέρα τα σχολεία λόγω εκλογών * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 1,1% οι άνεργοι τον Απρίλιο * Στο 1,1% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Απρίλιο * ΤτΕ: Στα 1,456 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο τετράμηνο

8/5/19

Παραμένουν σε ΦΠΑ 24% καφές, ροφήματα, αναψυκτικά και αλκοόλ


Τα ροφήματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ πρόκειται να παραμείνουν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24%. Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός αφορά μόνο στα τυποποιημένα βρώσιμα προϊόντα όπως είναι για παράδειγμα τα όσπρια, τα ζυμαρικά, η ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Σε αυτά τα προϊόντα ο συντελεστής ΦΠΑ πρόκειται να μειωθεί από το 24% στο 13%.

Αντίθετα, προϊόντα όπως είναι ο καφές, το τσάι, το χαμομήλι, τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα πρόκειται να παραμείνουν σε συντελεστή 24% στο ράφι των σούπερ μάρκετ.

Δεν ισχύει όμως όταν τα συγκεκριμένα προϊόντα παρέχονται ως υπηρεσία εστίασης αφού θα διατίθενται με συντελεστή ΦΠΑ 13% όσο θα είναι δηλαδή ο ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Φθηνότερα έως 10% σούπερ μάρκετ, καφετέριες, ταβέρνες, αρτοποιεία, πιτσαρίες

(ΤΕ 8/5/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!