Κλειστά τα εποχικά καταλύματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος * Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021 * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1.584 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων στις 3 Ιουνίου * Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου κυριακάτικες αγορές και εμποροπανηγύρεις * Ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί έως 31 Ιουλίου * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,516 δισ. ευρώ στο 4μηνο * Έως 31/5 η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο ΦΠΑ * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

8/5/19

Παραμένουν σε ΦΠΑ 24% καφές, ροφήματα, αναψυκτικά και αλκοόλ


Τα ροφήματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ πρόκειται να παραμείνουν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24%. Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός αφορά μόνο στα τυποποιημένα βρώσιμα προϊόντα όπως είναι για παράδειγμα τα όσπρια, τα ζυμαρικά, η ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Σε αυτά τα προϊόντα ο συντελεστής ΦΠΑ πρόκειται να μειωθεί από το 24% στο 13%.

Αντίθετα, προϊόντα όπως είναι ο καφές, το τσάι, το χαμομήλι, τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα πρόκειται να παραμείνουν σε συντελεστή 24% στο ράφι των σούπερ μάρκετ.

Δεν ισχύει όμως όταν τα συγκεκριμένα προϊόντα παρέχονται ως υπηρεσία εστίασης αφού θα διατίθενται με συντελεστή ΦΠΑ 13% όσο θα είναι δηλαδή ο ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Φθηνότερα έως 10% σούπερ μάρκετ, καφετέριες, ταβέρνες, αρτοποιεία, πιτσαρίες

(ΤΕ 8/5/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!