Ρέγκλινγκ: "Ναι" στη μείωση φόρων αρκεί να μειωθεί το αφορολόγητο * Στα 382 εκατ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο εξάμηνο 2019 * Παρατείνεται έως τις 30/9/19 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το «Επιχειρούμε έξω» * Νέοι απλήρωτοι φόροι 3,1 δισ. σε 5 μήνες * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 17,6% η ανεργία τον Απρίλιο * Κατά 0,3% μειώθηκε ο πληθωρισμός για τον Ιούνιο

8/5/19

Παραμένουν σε ΦΠΑ 24% καφές, ροφήματα, αναψυκτικά και αλκοόλ


Τα ροφήματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ πρόκειται να παραμείνουν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24%. Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός αφορά μόνο στα τυποποιημένα βρώσιμα προϊόντα όπως είναι για παράδειγμα τα όσπρια, τα ζυμαρικά, η ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Σε αυτά τα προϊόντα ο συντελεστής ΦΠΑ πρόκειται να μειωθεί από το 24% στο 13%.

Αντίθετα, προϊόντα όπως είναι ο καφές, το τσάι, το χαμομήλι, τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα πρόκειται να παραμείνουν σε συντελεστή 24% στο ράφι των σούπερ μάρκετ.

Δεν ισχύει όμως όταν τα συγκεκριμένα προϊόντα παρέχονται ως υπηρεσία εστίασης αφού θα διατίθενται με συντελεστή ΦΠΑ 13% όσο θα είναι δηλαδή ο ΦΠΑ των υπηρεσιών εστίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Φθηνότερα έως 10% σούπερ μάρκετ, καφετέριες, ταβέρνες, αρτοποιεία, πιτσαρίες

(ΤΕ 8/5/19)Δείτε ακόμα:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!