Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας όλο το καλοκαίρι * Κλειστά τα εποχικά καταλύματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος * Τέλος τα πλαστικά μίας χρήσης από τον Ιούλιο του 2021 * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1.584 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων στις 3 Ιουνίου * Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου κυριακάτικες αγορές και εμποροπανηγύρεις * Ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί έως 31 Ιουλίου * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,516 δισ. ευρώ στο 4μηνο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

3/4/19

Δέκα συμβουλές - SOS για τα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ του Φεβρουαρίου


Δέκα συμβουλές SOS για τα ειδοποιητήρια του Φεβρουαρίου 2019 πρέπει να ακολουθήσουν οι περίπου 1.500.000 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προκαλούνται λόγω των λαθών του ΕΦΚΑ και να καταβάλουν τις εισφορές κύριας ασφάλισης μέχρι τις 8 Απριλίου.

Ο δεκάλογος σύμφωνα με τον σύμβουλο επί ασφαλιστικών θεμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ανδρέα Κουτσόλαμπρο είναι ο εξής:1. Οι ασφαλισμένοι πρέπει να θεωρήσουν υποθετικά ότι η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ λειτουργεί σαν ένας άτυπος αλληλόχρεος λογαριασμός. Για τον λόγο αυτό πρέπει να δημιουργήσουν έναν πίνακα με δύο στήλες ή σε μια λευκή κόλλα χαρτί.
2. Στη μία στήλη πρέπει να γράψουν οφειλές και στην άλλη "πληρωμές".
3. Μετά πρέπει να ανοίξουν πάνω δεξιά στην πλατφόρμα τις "υποχρεώσεις/ εισφορές" και έτσι εμφανίζεται η Εικόνα 1.
4. Μετά πρέπει να αναπτύξουν τις εισφορές 2019 και 2018.
5. Στη συνέχεια να πολλαπλασιάζουν την εισφορά 2019 Χ 2 και την εισφορά 2018 Χ 12 και σε αυτή να προσθέσουν το σύνολο των δόσεων εκκαθάρισης του 2017 ή να αφαιρέσουν το τυχόν πιστωτικό που έδωσαν προς συμψηφισμό.
6. Το σύνολο που εξάγεται πρέπει να το βάλουν στη στήλη "οφειλές" που έχουν φτιάξει.
7. Μετά πρέπει να ανοίξουν από την πλατφόρμα πάνω δεξιά την επιλογή "Υποχρεώσεις/ Καταβολές"
8. Εκεί προσθέτουν τις πληρωμές ΔΙΑΣ 2018 και 2019 καθώς και τα γραμμάτια 2018 και 2019.
9. Το άθροισμα το βάζουν στη δεύτερη στήλη
10. Προσθέτουν ή αφαιρούν τις δύο στήλες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουν στο ειδοποιητήριο ως χρέωση ή πίστωση αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι το 80% των μη μισθωτών ασφαλισμένων που καταβάλλουν τις ελάχιστες εισφορές θα δει το ποσό να έχει αυξηθεί στα 185,18 ευρώ λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Πηγή: εφημερίδα Δημοκρατία (ΤΕ 3/4/19)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Τετραπλό "ασφαλιστικό" σοκ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενουςΔείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!