Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Πού και πώς θα βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη


Διαρκώς αυξανόμενη είναι η κίνηση στο εθνικό δίκτυο αυτές τις ημέρες, καθώς ολοένα και περισσότεροι εκδρομείς εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις, με κατεύθυνση τα επαρχιακά μέρη, για να περάσουν εκεί τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Μέσα σε όλα τα έξοδα που έχουν να υπολογίσουν οι πολίτες για την απόδραση αυτή, ήρθε και η αύξηση στην τιμή της βενζίνης. Η αύξηση μάλιστα έχει παρατηρηθεί τόσο στη βενζίνη, όσο και στο πετρέλαιο και αναμένεται να αποτελέσει μια αρκετά σημαντική επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό, ειδικότερα τις ημέρες του Πάσχα, που οι διανυόμενες αποστάσεις είναι πολλές και μεγάλες.

Κατανοώντας την ανάγκη του κόσμου να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα έξοδα για την πασχαλινή απόδραση, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχώρησε στη δημιουργία μιας έξυπνης εφαρμογής.

Η εν λόγω εφαρμογή ουσιαστικά ενημερώνεται για τις τιμές των πρατηρίων στη βενζίνη και τις διαθέτει ηλεκτρονικά, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να εντοπίσουν ποιο πρατήριο από αυτά που βρίσκονται κοντά τους, έχει την φθηνότερη βενζίνη, για να μπορούν να πάνε εκεί. Η πλατφόρμα, με την ονομασία «Fuel Prices» αποτελεί στην ουσία ένα σύγχρονο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων και στόχο έχει να βοηθήσει τους πολίτες να αποφύγουν την αισχροκέρδεια και τα πρατήρια με τις ακριβότερες τιμές στα καύσιμα.



Ο εντοπισμός του πρατηρίου με τα φθηνότερα καύσιμα γίνεται μέσα από απλά βήματα στην ιστοσελίδα. Αναλυτικά οι οδηγίες να βρείτε το καταλληλότερο πρατήριο ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεστε είναι οι εξής:

Αρχικά, εμφανίζεται ένας χάρτης της Ελλάδας, στον οποίο επιλέγουμε τον νομό, είτε πατώντας πάνω στον χάρτη, είτε από το μενού που βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον χάρτη.

Επιλέγουμε, για παράδειγμα, τον νομό Γρεβενών και πατάμε την επιλογή «επόμενο». Αμέσως μετά εμφανίζονται όλοι οι δήμοι της περιοχής και η εφαρμογή μας καλεί να επιλέξουμε σε ποιον δήμο -ή και σε ποιους δήμους- ενδιαφερόμαστε να αναζητήσουμε πρατήρια.

Επιλέγουμε τον δήμο που επιθυμούμε, για παράδειγμα τον δήμο Γρεβενών και πατάμε «επόμενο». Σε εκείνο το σημείο εμφανίζονται τα δημοτικά διαμερίσματα, από τα οποία «κλικάρουμε» όσα μας ενδιαφέρουν και πατάμε, ξανά, στην επιλογή «επόμενο».

Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε έπειτα είναι να επιλέξουμε το καύσιμο, του οποίου την τιμή μας ενδιαφέρει να βρούμε. Οι επιλογές που είναι διαθέσιμες είναι οι αμόλυβδη 95 και 100 οκτανίων, Super, Diesel Κίνησης, Diesel Θέρμανσης, Υγραερίου Κίνησης (Autogas) και Diesel Θέρμανσης (κατ’ οίκον).

Προσοχή: Κάνουμε πρώτα «κλικ» στην επιλογή «Δεν είμαι ρομπότ», στη συνέχεια επιλέγουμε το καύσιμο του οχήματός μας και πατάμε «επόμενο».

Στο στάδιο αυτό, η εφαρμογή Fuel Prices εμφανίζει τη λίστα με τα πρατήρια της περιοχής μας και το καύσιμο επιλογής μας, ξεκινώντας από εκείνα που έχουν τη χαμηλότερη τιμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα του Fuel Prices ανανεώνεται καθημερινά, ώστε να έχει αληθείς ενδείξεις και ακριβή αποτελέσματα.

(Μ. ΠΕ 25/4/19)



Δείτε ακόμα:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!