Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Οι συντάξεις και τα επιδόματα που θα καταβληθούν νωρίτερα λόγω Πάσχα


Tο υπουργείο Εργασίας υπολογίζει ότι θα καταβάλει τις συντάξεις Μαΐου, στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. Λόγω Πάσχα έχει προγραμματιστεί να γίνουν νωρίτερα όλες οι πληρωμές.

Όπως αναφέρει το economy365.gr, στις πληρωμές αυτές εντάσσονται και η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, της πρώτης δόσης του Επιδόματος ενοικίου και των προνοιακών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες υπολογίζει το υπουργείο Εργασίας, να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των αιτήσεων για να καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος ενοικίου γύρω στις 19 του μήνα μαζί με τα αναδρομικά Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου.



Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί πριν το Πάσχα και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εργασίας στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η πληρωμή γίνεται με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή. Η επόμενη πληρωμή – η τρίτη κατά σειρά για τα αναπηρικά επιδόματα εντός του 2019 – θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Από την καταβολή του Απριλίου και μετά, τα προνοιακά, αναπηρικά – διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία.

(ΔΕ 1/4/19)



Δείτε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!