Εργάνη: Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων στο 5μηνο * Πρωτογενές πλεόνασμα 918 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο Ιανουάριος – Μάιος 2019 * Μείωση των ακάλυπτων επιταγών στο πεντάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 12,4% των κενών θέσεων εργασίας * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19,2% η ανεργία στο α΄ τρίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,2% ο πληθωρισμός τον Μάιο * Από 8 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

17/4/19

Δώρο Πάσχα, 13η σύνταξη, ΦΠΑ στα νησιά και φοροελαφρύνσεις στα σχέδια της κυβέρνησης


Πακέτο φοροελαφρύνσεων και μόνιμα μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο πάντα του περιθωρίου της ενισχυμένης εποπτείας που βρίσκεται η χώρα, αλλά και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Δεδομένο είναι ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει το ύψος του αφορολόγητου, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, αλλά και προχωρήσει σε πακέτο φοροελαφρύνσεων μόνιμου χαρακτήρα.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, η μείωση του πρώτου συντελεστή της κλίμακας φόρων για μισθωτούς, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και πιθανόν η μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα κατώτερα εισοδήματα.Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για χορήγηση 13ης σύνταξης ή Δώρου -πχ Πάσχα- σε μόνιμη βάση. Ήδη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εργάζεται στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός πακέτου μέτρων που θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το ταξίδι του στο Πεκίνο 25-27 Απριλίου.

Εννοείται ότι τα μέτρα θα συζητηθούν και με τους θεσμούς, πιθανότατα κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα αρχές του επόμενου μήνα, καθώς τα περιθώρια για νέες ελαφρύνσεις παραμένουν στενά και η Αθήνα δεν επιθυμεί να συγκρουστεί ανεξέλεγκτα με τους δανειστές.

Πηγή: news247.gr (ΤΕ 17/4/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!