ΟΑΕΔ: 33.046 λιγότεροι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο * Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης λόγω Πάσχα * 1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο

17/4/19

Δώρο Πάσχα, 13η σύνταξη, ΦΠΑ στα νησιά και φοροελαφρύνσεις στα σχέδια της κυβέρνησης


Πακέτο φοροελαφρύνσεων και μόνιμα μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο πάντα του περιθωρίου της ενισχυμένης εποπτείας που βρίσκεται η χώρα, αλλά και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Δεδομένο είναι ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει το ύψος του αφορολόγητου, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, αλλά και προχωρήσει σε πακέτο φοροελαφρύνσεων μόνιμου χαρακτήρα.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, η μείωση του πρώτου συντελεστή της κλίμακας φόρων για μισθωτούς, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και πιθανόν η μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα κατώτερα εισοδήματα.Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για χορήγηση 13ης σύνταξης ή Δώρου -πχ Πάσχα- σε μόνιμη βάση. Ήδη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εργάζεται στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός πακέτου μέτρων που θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το ταξίδι του στο Πεκίνο 25-27 Απριλίου.

Εννοείται ότι τα μέτρα θα συζητηθούν και με τους θεσμούς, πιθανότατα κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα αρχές του επόμενου μήνα, καθώς τα περιθώρια για νέες ελαφρύνσεις παραμένουν στενά και η Αθήνα δεν επιθυμεί να συγκρουστεί ανεξέλεγκτα με τους δανειστές.

Πηγή: news247.gr (ΤΕ 17/4/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!