ΤτΕ: Στα €2,45 δισ. το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα στο 8μηνο * ΑΔΕΔΥ: Πανελλαδική απεργία στις 24/9 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 16,9% η ανεργία το β' τρίμηνο του 2019 * ΕΛΣΤΑΤ: Αποπληθωρισμός 0,2% τον Αύγουστο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 7,2% οι εξαγωγές τον Ιούλιο * Στα 2,358 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες τον Ιούλιο * ΕΡΓΑΝΗ: 3.111 νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

17/4/19

Δώρο Πάσχα, 13η σύνταξη, ΦΠΑ στα νησιά και φοροελαφρύνσεις στα σχέδια της κυβέρνησης


Πακέτο φοροελαφρύνσεων και μόνιμα μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο πάντα του περιθωρίου της ενισχυμένης εποπτείας που βρίσκεται η χώρα, αλλά και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Δεδομένο είναι ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει το ύψος του αφορολόγητου, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, αλλά και προχωρήσει σε πακέτο φοροελαφρύνσεων μόνιμου χαρακτήρα.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, η μείωση του πρώτου συντελεστή της κλίμακας φόρων για μισθωτούς, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και πιθανόν η μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα κατώτερα εισοδήματα.Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για χορήγηση 13ης σύνταξης ή Δώρου -πχ Πάσχα- σε μόνιμη βάση. Ήδη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εργάζεται στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός πακέτου μέτρων που θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το ταξίδι του στο Πεκίνο 25-27 Απριλίου.

Εννοείται ότι τα μέτρα θα συζητηθούν και με τους θεσμούς, πιθανότατα κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα αρχές του επόμενου μήνα, καθώς τα περιθώρια για νέες ελαφρύνσεις παραμένουν στενά και η Αθήνα δεν επιθυμεί να συγκρουστεί ανεξέλεγκτα με τους δανειστές.

Πηγή: news247.gr (ΤΕ 17/4/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!