Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Τι δάνεια δίνουν οι τράπεζες για στέγη, κατανάλωση, επιχειρήσεις


Πλήθος δανειακών προγραμμάτων με επιτόκια που κινούνται σε σχετικώς ανταγωνιστικά ή και …υψηλά επίπεδα λανσάρουν οι τράπεζες, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τα δάνεια αφορούν κυρίως στη στέγη, την κατανάλωση και το επιχειρείν, ενώ ανάλογα με το προφίλ του δανειολήπτη παρέχονται πρόσθετες καλύψεις και ανταγωνιστική τιμολόγηση.



Οι κατηγορίες δανείων που προσφέρει η Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει μια ευρεία γκάμα δανείων για στέγη, επισκευή, ανακαίνιση, κατανάλωση και έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει τις εξής κατηγορίες δανείων:

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ

Τα στεγαστικά δάνεια που προσφέρει η τράπεζα είναι τα εξής:

· ESTIA ΜΕΙΚΤΟ: Αφορά αγορά ή ανέγερση κατοικίας. Το επιτόκιο είναι το Euribor 3 μηνών, έχει διάρκεια 10-40 έτη και ελάχιστο ποσό €10.000, που μπορεί να ανέλθει μέχρι το 100% του οφειλόμενου τιμήματος σύμφωνα με το συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου ή του κόστους για την εκτέλεση εργασιών. Παρέχονται επιμέρους προνόμια αν υπάρχει λογαριασμός μισθοδοσίας καθώς και πόντοι με βάση το πρόγραμμα go4more. Επίσης, παρέχεται μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής ασφάλιση στο ακίνητο, καθώς και στον δανειολήπτη/εγγυητή.

· ESTIA ΠΡΟΝΟΜΙΟ: Έχει κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor 3 μηνών, με ελάχιστο το παρεμβατικό επιτόκιο της ΕΚΤ, πλέον ενός περιθωρίου σταθερού για όλη τη διάρκεια του δανείου. Παρέχει τις ίδιες καλύψεις με το δάνειο της προηγούμενης περίπτωσης.

· ESTIA ΠΡΑΣΙΝΗ: Αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας, έχει επιτόκιο Euribor, αφορά ποσά από €10.000 και έως 100% του οφειλόμενου τιμήματος αγοράς ή του κόστους για την εκτέλεση εργασιών. Η διάρκεια αποπληρωμής είναι 5 έως 30 έτη, ενώ για επισκευές είναι έως 15 έτη. Παρέχονται τα ίδια προνόμια και καλύψεις με τα κλαστικά στεγαστικά δάνεια.

· ESTIA 3, 5 ΠΡΟΝΟΜΙΟ: Είναι δάνεια κυμαινόμενου ή σταθερού επιτοκίου 3 και 5 ετών (μετά γίνεται κυμαινόμενο) και αφορούν ποσά άνω των €10.000 και έως το 100% του οφειλόμενου τιμήματος ή του κόστους εργασιών. Ισχύουν τα ίδια προνόμια και καλύψεις με τα άλλα δάνεια της τράπεζας.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ

Η τράπεζα διαθέτει τις εξής κατηγορίες δανείων:

· Υπερανάληψη: Το ποσό που μπορεί να «σηκώσει» κάποιος φτάνει έως και 5.000 ευρώ μετρητά. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει χαμηλότερο επιτόκιο εάν ο δανειολήπτης διαθέτει τρεχούμενο καταθετικό λογαριασμό «Μισθοδοτικός Plus» ή «ΣΠΟΥΔΑΖΩ» και η ανάληψη γίνεται με τη χρεωστική κάρτα ΕΘΝΟCASH PLUS.

· Άρση Βαρών: Με χαμηλή δόση μπορεί κάποιος να συγκεντρώσει όλες τις οφειλές του σε έναν λογαριασμό.

· ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ: Με το προσωπικό δάνειο ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ, ο δανειολήπτης ανταμείβεται δύο φορές κάθε χρόνο και το επιτόκιο μειώνεται κατά 0,25% κάθε φορά (έως και 12 φορές), όταν υπάρχει συνέπεια στην αποπληρωμή του. Με αυτόν τον τρόπο το επιτόκιο μπορεί να πέσει στο 9,141%.

· Προσωπικό δάνειο με προσημείωση ακινήτου: Προσφέρει χαμηλό επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, εξασφαλίζοντας πολύ χαμηλή μηνιαία δόση.

· «Εύκολοι Φόροι»: Πρόκειται για ένα προσωπικό δάνειο που αφορά στην τακτοποίηση μίας ή περισσότερων βεβαιωμένων οφειλών ή φορολογικών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο.

· ΣΠΟΥΔΑΖΩ: Αφορά φοιτητές, έχει χαμηλή δόση για ένα ολόκληρο έτος και εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ

Προσφέρεται το «Επιχειρηματικό Πολυδάνειο». Αφορά αγορά ή ανακαίνιση επαγγελματικής στέγης, αγορά εξοπλισμού και πολλά άλλα. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις με τζίρο έως €2.500.000 και μπορεί να χρηματοδοτηθεί το 75% της δαπάνης ανανέωσης του εξοπλισμού. Το δάνειο αφορά επαγγελματική στέγη, εξοπλισμό για έργα ΑΠΕ (Φ/Β, αιολικά κ.λπ.), μηχανήματα παραγωγής, αυτοκίνητα (φορτηγά, επιβατικά), εξοπλισμό γραφείου, ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή και άλλο εξοπλισμό.

Ανταγωνιστικά επιτόκια από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει ευρεία γκάμα στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, τα οποία έχουν ανταγωνιστικά επιτόκια, τηρουμένων των αναλογιών και της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.

Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει τα εξής τραπεζικά προϊόντα:

· Στεγαστικό Δάνειο Συνδεδεμένο με Euribor μηνός. Έχει κυμαινόμενο επιτόκιο, διάρκεια έως 30 έτη και νέα περίοδο χάριτος 12 μηνών, ενώ αφορά ποσά δανείων άνω των €20.000 και καλύπτει το 80% της εκτιμώμενης αξίας του προσημειoύμενου ακινήτου.

· Στεγαστικό Δάνειο Σταθερού Επιτοκίου. Είναι σταθερό για τα πρώτα 2, 3 ή 5 έτη και μετά γίνεται κυμαινόμενο με βάση το Euribor μηνός, πλέον ενός περιθωρίου 4%, και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το αντίστοιχο προηγούμενο. Το επιτόκιο κινείται μεταξύ 5,30%-6,00% και η διάρκεια είναι 6-30 έτη.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η Τράπεζα προσφέρει τα εξής προϊόντα:

· Καταναλωτικό με κυμαινόμενο επιτόκιο 10,95%: Έχει διάρκεια 6-84 μήνες και αφορά ποσά €500-€15.000, ενώ έχει μια σειρά προνομίων και συνδέεται με την επιβράβευση μέσω yellows.

· Προσωπικό Δάνειο Προφίλ: Διατίθεται με σταθερά επιτόκια 12,20%-14,50% ή κυμαινόμενο 10,95% έως 13,55% και τα ποσά που δίνονται είναι €1.500-€40.000.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ

Πλούσια είναι η γκάμα των τραπεζικών δανείων προς επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει τα εξής:

· COSME Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS: Έχει κυμαινόμενο επιτόκιο, εγγύηση 50% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και εξασφαλίσεις που δεν υπερβαίνουν το 30% του ποσού. Αφορά επιχειρήσεις με τζίρο έως €2.500.000 και γίνεται αυτόματη αποπληρωμή μέσω των συναλλαγών του POS.

· COSME Πειραιώς Επιχειρείν: Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την προηγούμενη περίπτωση.

· COSME Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό: Ομοίως με τα προηγούμενα, με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις.

· COSME Πειραιώς Αναπτυξιακό Κεφάλαιο Κίνησης.

· Πειραιώς Επιχειρείν Στέγης & Εξοπλισμού: Χρηματοδοτεί την επαγγελματική στέγη από την ανέγερση έως τον εξοπλισμό και αποπληρώνεται σε τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες δόσεις, ενώ έχει περίοδο χάριτος 2 ετών και διάρκεια 10-25 έτη.

· Πειραιώς Επιχειρείν Στέγης & Εξοπλισμού προς Φαρμακοποιούς: Διατίθεται με κυμαινόμενο επιτόκιο με βάση το Euribor και έχει διάρκεια 10-25 έτη.

· Αναπτυξιακό Δάνειο Στέγης & Εξοπλισμού.

· Δράση «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση – ΤΕΠΙΧ I (Ενδιάμεσο)». Εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ποσά από €10.000-€800.000 για κεφάλαιο κίνησης ή και επενδυτικά δάνεια με άτοκο το 50% του συνόλου και επίσης άτοκο το 50% του δανείου που προέρχεται από το ΤΕΠΙΧ. Έχει επιτόκιο 4,45% για ολόκληρη τη διάρκεια και περίοδο χάριτος 2 χρόνια.

ALPHA BANK

Σημαντικά πακέτα χρηματοδότησης για στέγη, κατανάλωση και επενδύσεις προσφέρει η Alpha Bank.

Ειδικότερα, ως προς τις βασικές κατηγορίες χορηγήσεων, λανσάρει τα εξής προϊόντα:

Alpha Euro Rate: Το επιτόκιο συνδέεται με το Εuribor τριών μηνών πλέον σταθερού επιτοκίου 3,70%. Χρηματοδοτεί έως και το 75% της αξίας του ακινήτου.
Alpha Δάνειο Κατοικίας Χαμηλής Εκκινήσεως: Επιλογή της δόσης από τον δανειολήπτη με ελάχιστο ποσό €15.000, ενώ η διάρκεια είναι 5-35 έτη.
Alpha Δανείου Κατοικίας Χαμηλής Εκκινήσεως με σταθερό επιτόκιο 3, 5, 10 ή 15 έτη: Για δάνειο €100.000 με χρηματοδότηση του 60%-75% της αξίας του ακινήτου.
Alpha Πράσινες Λύσεις – Ενεργειακό Σπίτι: Καλύπτει την ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού αλλά και την αγορά με αναβάθμιση με το 75% της αξίας του ακινήτου.
Alpha Ανακαίνιση Κατοικίας: Αφορά εργασίες μικρής εκτάσεως με ποσά από €5.000-€15.000 χωρίς προσημείωση ακινήτου.
Alpha Καταναλωτικό Δάνειο Εκπαιδευτικών Αναγκών.
Alpha Αποπληρωμή στα Μέτρα σας.
Alpha Όλα σε 1 για να πληρώνετε μία δόση και μάλιστα μειωμένη, έως και στο μισό.
Alpha Μισθοδοσία: Αφορά σε υπερανάληψη €900-€3.000 και το επιτόκιο είναι ανάλογο του λογαριασμού καταθέσεων.
Alpha Εξοπλισμός: Προσφέρει προνομιακή χρηματοδότηση έως 80% της συνολικής αγοράς ή το 100% της αξίας του εξοπλισμού.
Alpha Επαγγελματικό Ακίνητο: Χρηματοδοτείται ποσό από €10.000 και έως 75% του κόστους για ανέγερση, αποπεράτωση, προσθήκη, επισκευή ή συντήρηση του επαγγελματικού ακινήτου.
Αlpha Ecoλογικό Επιχειρείν: Χρηματοδοτεί τη μετατροπή της επιχείρησης σε… οικολογική.

EUROBANK

H τράπεζα προσφέρει ανταγωνιστικά προγράμματα όπως και οι υπόλοιπες τράπεζες, ωστόσο, παρέχει τη δυνατότητα περαιτέρω πληροφόρησης μέσα από τα υποκαταστήματα και τα εξειδικευμένα στελέχη που διαθέτει.




ΑΤTICA BANK

Η Attica Bank αποτελεί τη μοναδική τράπεζα με κύριο μέτοχο το Δημόσιο και τα προγράμματα που παρέχει είναι εφάμιλλα των συστημικών τραπεζών.

Ειδικότερα, ανά κατηγορία χορηγήσεων, λανσάρει τα εξής:

Αttica Στεγαστικό με Σταθερό Επιτόκιο: Αφορά τα πάντα για την κατοικία.
Αttica Στεγαστικό με Βάση το Επιτόκιο Euribor: Έχει επιτόκιο 4%-6% και ίδια χαρακτηριστικά με το προηγούμενο.
Attica 4 Εποχές: Αφορά ποσά από €5.000-€30.000 με επιτόκιο 10,40% και ελάχιστη δόση €30.
Attica Συμφέρον: Αφορά ποσά από €1.000-€30.000 με επιτόκιο 10% και διάρκεια 120 μήνες.
Attica XL: Δίνονται ποσά από €5.000-€300.000 με επιτόκιο Euribor μηνός + spread από 5% και έχει διάρκεια 5-300 μήνες.

Πηγή: Παρασκήνιο (ΤΡ 19/3/19)



Δείτε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!