Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα πληρωθούν μέχρι το Πάσχα - Οι ημερομηνίες


Χιλιάδες δικαιούχοι προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων «πάνε ταμείο» τον Απρίλιο, με τις πληρωμές να «συνωστίζονται» στην δεύτερη και τρίτη εβδομάδα του μήνα, λόγω των αργιών του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα πληρώσει τα αναπηρικά, διατροφικά και λοιπά προνοιακά επιδόματα, σε όλους τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του ΟΠΕΚΑ και αυτή έχει εγκριθεί, μεταξύ 1ης και 3ης Απριλίου.

Η επόμενη πληρωμή -η τρίτη κατά σειρά για τα αναπηρικά επιδόματα εντός του 2019- θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν από το Πάσχα και θα αφορά στους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Από τον Μάιο και έπειτα τα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται κάθε μήνα, σε όλους τους δικαιούχους (παλαιούς και νέους) σε ολόκληρη την επικράτεια.



Μέχρι τις 22-23 Απριλίου θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ -για πρώτη φορά- και το επίδομα ενοικίου, το οποίο θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη πληρωμή θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα επιδόματα που δικαιούνται για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Δεδομένου ότι το επίδομα ξεκινά από 70 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και υπάρχει προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα για κάθε επιπλέον μέλος, αντιλαμβάνεται κανείς πως οι πολύτεκνες οικογένειες που δικαιούνται το ανώτατο όριο του επιδόματος ενοικίου (210 ευρώ μηνιαίως), θα λάβουν σε αυτή την πληρωμή 630 ευρώ.

Τέλος στις 26 Απριλίου θα καταβληθεί σε περισσότερους από 262.000 δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το ποσό που αντιστοιχεί στον μήνα Απρίλιο.

Η πληρωμή του ΚΕΑ μηνός Απριλίου 2019 σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι 30-3-2019, θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

(ΣΑ 23/3/19)



Δείτε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!