Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Φορολογικά «δωράκια» σε αγρότες


Με νέες διατάξεις σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης έναρξης δραστηριότητας από το Taxis, καθώς και βεβαίωσης ταμειακής από το Taxis, οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και δραστηριοποιούνται στο στάσιμο ή πλανόδιο εμπόριο.

Συγκεκριμένα, με τις προαναφερόμενες διατάξεις:



  • Απαλλάσσονται της υποχρέωσης προσκόμισης βεβαίωσης έναρξης δραστηριότητας από το TAXIS καθώς και βεβαίωσης ταμειακής από το Taxis, οι αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και δραστηριοποιούνται στο στάσιμο ή πλανόδιο εμπόριο.
  • Παρέχεται η δυνατότητα παραχώρησης, υπό την οριζόμενη της θέσης που κατείχε ο παραγωγός σε ένα από τα τέκνα ή τη περίπτωση παύσης της δραστηριότητάς του στις λαϊκές αγορές λόγω θανάτου ή παραίτησης ή αναπηρίας 67% τουλάχιστον (σήμερα η δυνατότητα αυτή υφίσταται αποκλειστικά και μόνο λόγω συνταξιοδότησης του παραγωγού).
  • Καταλαμβάνει εφεξής, το σύνολο των πωλητών που δραστηριοποιούνται στο υπαίθριο εμπόριο η μείωση των τελών λόγω ένταξης στο πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
  • Απαλλάσσονται από το ημερήσιο τέλος οι παραγωγοί οι οποίοι δεν προσέρχονται στις λαϊκές αγορές, λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων των προϊόντων τους που οφείλεται στην πώληση αυτών.

Πηγή (ΤΕ 13/3/19)



Δείτε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!