ΤτΕ: Ελλειμμα 1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 50.700 οι άνεργοι τον Φεβρουάριο * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

6/3/19

Σολομώντειος λύση για τον νέο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας


Τον τελευταίο λόγο για την ψήφιση του νέου "νόμου Κατσέλη" θα έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εκεί, όπου σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να διαβιβαστούν μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας οι εκτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών για τις επιπτώσεις του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με την επισήμανση ότι, τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα συμφωνούν με τις ρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν.

Η επίπτωση στις ελληνικές τράπεζες εκτιμάται από τις ίδιες ότι, δεν θα είναι πάνω από 400 εκ. ευρώ. Ωστόσο η Τράπεζα της Ελλάδος χρειάζεται χρόνο προκειμένου να τις επιβεβαιώσει με αποτέλεσμα να επιλέγεται η Σολομώντειος λύση να πάρει την ευθύνη η ΕΚΤ και εφόσον στη συνέχεια διαπιστωθεί ότι χρειάζονται αλλαγές να τροποποιηθεί ο νόμος.Επισημαίνεται ότι, οι τράπεζες θεωρούν επείγουσα ανάγκη να ψηφιστεί ο νέος νόμος, καθώς τα νομικά τους επιτελεία θεωρούν ότι, παρά την κατάργηση του άρθρου 9 οι διατάξεις του άρθρου 8 δίνουν το δικαίωμα υπαγωγής προσωρινά στις προστατευτικές διατάξεις για την πρώτη κατοικία σε όσους προσφεύγουν δικαστικά με σοβαρό κίνδυνο να ευνοηθούν καταχρηστικές κινήσεις στρατηγικών κακοπληρωτών.

Εφόσον η ΕΚΤ δώσει το πράσινο φως για την ψήφιση του νόμου είναι πιθανόν να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί εντός του Σαββατοκύριακου γεγονός, που θα ενισχύσει της πιθανότητες να δοθεί το «πράσινο» φως για τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα ANFA που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες ύψους 945 εκατ. ευρώ στο Eurogroup της 11ης Μαρτίου.

Πηγή: athina984.gr (ΤΕ 6/3/19)ΧΟΡΗΓΟΣ: Financial & Law
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμαςΔείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!