Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ακόμα πιο αυστηροί οι όροι ένταξης των επιχειρηματικών δανείων στον νέο "νόμο Κατσέλη"


Ακόμα πιο αυστηροί έγιναν οι όροι ένταξης των επιχειρηματικών δανείων στον νέο νόμο Κατσέλη. Με νομοθετική βελτίωση που κατέθεσε ο υπουργός οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης μειώνεται στις 100.000 από 130.000 ευρώ που αρχικά προβλεπόταν το όριο των οφειλών των επιχειρηματιών με υποθήκη πρώτης κατοικίας τα οποία μπορούν να ενταχθούν στο νόμο που διαδέχεται τον νόμο Κατσέλη.

Σημειώνεται ότι τα επιχειρηματικά δάνεια είχαν ούτως ή άλλως χαμηλότερη αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας (σε 175.000 ευρώ έναντι 250.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα). Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται και αυτό το κριτήριο να μειωθεί εκ νέου λόγω των πιέσεων των δανειστών.

Υπενθυμίζεται πως για την κυβέρνηση, η ένταξη και των επιχειρηματικών δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας στο νέο νόμο αποτελεί το βασικό asset σε σύγκριση με το παρελθόν.



Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο νόμος αυτός θα είναι "εφάπαξ" γιατί αλλιώς "δεν μπορούμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό πως επιστρέψαμε στην κανονικότητα. Όλο αυτό έχει αρχή και τέλος". Ο ΥΠΟΙΚ στην ομιλία του ανέφερε ακόμα πως "συζητάμε την πρόταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, για την μείωση των κόκκινων δανείων, την μελετάμε για να πάει κι αυτή στην Δ/νση Ανταγωνισμού" .

Εκτός από την αλλαγή που βάζει έναν ακόμα "κόφτη" σε όσους μπορούν να ενταχθούν στο νέο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας ο κ. Γ. Δραγασάκης ανακοίνωσε κι άλλη μια νομοτεχνική αλλαγή: εάν ο αιτών της ένταξης στο καθεστώς προστασίας για την πρώτη κατοικία έχει άλλη άποψη για την εμπορική αξία του ακινήτου θα πρέπει να το αποδείξει. Ως εμπορική αξία του ακινήτου θα προσμετράται αυτή που έχει καταχωρηθεί στα βιβλία της Τράπεζας.

(ΠΕ 28/3/19)



ΧΟΡΗΓΟΣ: Financial & Law
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Δείτε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!