ΤτΕ: Ελλειμμα 1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 50.700 οι άνεργοι τον Φεβρουάριο * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

15/3/19

300.000 ασφαλισμένοι περιμένουν να αποζημιωθούν για γυαλιά οράσεως που έχουν αγοράσει


Δέσμιοι του "εμφράγματος" που έχει δημιουργηθεί στον ΕΟΠΥΥ είναι χιλιάδες ασφαλισμένοι οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν για τα γυαλιά οράσεως τα οποία έχουν αγοράσει αλλά και για θεραπείες ειδικής αγωγής που έχουν κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους" απλήρωτοι είναι περίπου 300.000 ασφαλισμένοι για οπτικά είδη και για ειδικές θεραπείες, αφού περίπου τόσα είναι τα αιτήματα που στοιβάζονται στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Εξάλλου το σύστημα αποζημίωσης του Οργανισμού, ο οποίος εξυπηρετεί 10 εκατ. ασφαλισμένους, έχει μπλοκάρει, με τους ασθενείς να είναι σε αναμονή για να εισπράξουν τα χρήματά τους.Αιτία είναι το νέο σύστημα με τα κουπόνια (vouchers), το οποίο επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί για τις πληρωμές των παρόχων μέσω του Νέου Κανονισμού Παροχών, το οποίο όμως, στην πράξη "πάγωσε". Οι οπτικοί αλλά και οι επιστήμονες ειδικής αγωγής έχουν αρνηθεί να πληρώνονται με vouchers, αφού δεν γνωρίζουν, όπως υποστηρίζουν πότε θα εξοφληθούν. Έτσι, δεν έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν και οι ασφαλισμένοι.

Οι ουρές και οι διαμαρτυρίες στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ είναι συνεχείς, χωρίς οι εργαζόμενοι να μπορούν να δώσουν λύση.

(ΠΑ 15/3/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!