ΕΛ.ΑΣ.: Επιστροφή πινακίδων-αδειών κυκλοφορίας λόγω εκλογών * Απεργούν τα διαγνωστικά κέντρα έως το Σάββατο 25/5 * Ελεύθερα τα διόδια τις Κυριακές των εκλογών * Στο 1,5 δισ. αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο * Στο 1,790 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάρτιο * ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό κατά 110.895 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον Απρίλιο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 1,1% οι άνεργοι τον Απρίλιο

15/3/19

300.000 ασφαλισμένοι περιμένουν να αποζημιωθούν για γυαλιά οράσεως που έχουν αγοράσει


Δέσμιοι του "εμφράγματος" που έχει δημιουργηθεί στον ΕΟΠΥΥ είναι χιλιάδες ασφαλισμένοι οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν για τα γυαλιά οράσεως τα οποία έχουν αγοράσει αλλά και για θεραπείες ειδικής αγωγής που έχουν κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους" απλήρωτοι είναι περίπου 300.000 ασφαλισμένοι για οπτικά είδη και για ειδικές θεραπείες, αφού περίπου τόσα είναι τα αιτήματα που στοιβάζονται στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Εξάλλου το σύστημα αποζημίωσης του Οργανισμού, ο οποίος εξυπηρετεί 10 εκατ. ασφαλισμένους, έχει μπλοκάρει, με τους ασθενείς να είναι σε αναμονή για να εισπράξουν τα χρήματά τους.Αιτία είναι το νέο σύστημα με τα κουπόνια (vouchers), το οποίο επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί για τις πληρωμές των παρόχων μέσω του Νέου Κανονισμού Παροχών, το οποίο όμως, στην πράξη "πάγωσε". Οι οπτικοί αλλά και οι επιστήμονες ειδικής αγωγής έχουν αρνηθεί να πληρώνονται με vouchers, αφού δεν γνωρίζουν, όπως υποστηρίζουν πότε θα εξοφληθούν. Έτσι, δεν έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν και οι ασφαλισμένοι.

Οι ουρές και οι διαμαρτυρίες στις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ είναι συνεχείς, χωρίς οι εργαζόμενοι να μπορούν να δώσουν λύση.

(ΠΑ 15/3/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!