ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένος στο 0,6% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

25/2/19

Έως την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για το Επίδομα Ενοικίου


Πέμπτη ή Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου. Οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους αναμένονται στις αρχές Απριλίου και θα αφορούν σε αναδρομικά επιδόματα από τον Ιανουάριο.

Η αντίστοιχη πλατφόρμα για το οικογενειακό επίδομα 2019 και την υποβολή του εντύπου Α21 αναμένεται να ανοίξει στις 7 Μαρτίου και η πρώτη πληρωμή θα γίνει προς τα τέλη του μήνα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του ΟΠΕΚΑ ο διοικητής του οργανισμού Στ. Πλιάκης επεσήμανε ότι το 2019 ο προϋπολογισμός των προνοιακών πολιτικών αγγίζει τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 1 δισ. ευρώ το 2018 και τέθηκαν οι βάσεις ώστε οι παροχές του οργανισμού να αφορούν σε δύο εκατομμύρια νοικοκυριά.Για το 2019 ο προγραμματισμός προβλέπει:

* Επίδομα ενοικίου για 260.000 νοικοκυριά,

* Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα τέκνου,

* Μηνιαία καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων από τον Απρίλιο.

* Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα ανασφαλίστων υπερηλίκων.

* Διεύρυνση των προγραμμάτων αγροτικής εστίας

* Επέκταση των σχολικών γευμάτων.

(ΔΕ 25/2/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!