Συντριπτική νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 9,5 μονάδες στις ευρωεκλογές * ΙΟΒΕ: Το 65% των Ελλήνων μόλις τα βγάζει πέρα * Στο 1,5 δισ. αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο * Στο 1,790 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάρτιο * ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό κατά 110.895 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον Απρίλιο

25/2/19

Έως την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για το Επίδομα Ενοικίου


Πέμπτη ή Παρασκευή αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου. Οι πρώτες πληρωμές στους δικαιούχους αναμένονται στις αρχές Απριλίου και θα αφορούν σε αναδρομικά επιδόματα από τον Ιανουάριο.

Η αντίστοιχη πλατφόρμα για το οικογενειακό επίδομα 2019 και την υποβολή του εντύπου Α21 αναμένεται να ανοίξει στις 7 Μαρτίου και η πρώτη πληρωμή θα γίνει προς τα τέλη του μήνα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας του ΟΠΕΚΑ ο διοικητής του οργανισμού Στ. Πλιάκης επεσήμανε ότι το 2019 ο προϋπολογισμός των προνοιακών πολιτικών αγγίζει τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 1 δισ. ευρώ το 2018 και τέθηκαν οι βάσεις ώστε οι παροχές του οργανισμού να αφορούν σε δύο εκατομμύρια νοικοκυριά.Για το 2019 ο προγραμματισμός προβλέπει:

* Επίδομα ενοικίου για 260.000 νοικοκυριά,

* Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα τέκνου,

* Μηνιαία καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων από τον Απρίλιο.

* Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα ανασφαλίστων υπερηλίκων.

* Διεύρυνση των προγραμμάτων αγροτικής εστίας

* Επέκταση των σχολικών γευμάτων.

(ΔΕ 25/2/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!