ΟΑΕΔ: 33.046 λιγότεροι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο * Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης λόγω Πάσχα * 1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο

6/2/19

Γ. Δραγασάκης: Το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας


Μέσα στον μήνα θα έρθει το σχέδιο νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, παρουσιάζοντας το βασικό πλαίσιο του νέου σχεδίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο θα είναι τα βασικά στοιχεία του νέου πλαισίου: H δόση που θα καταβάλλεται να είναι μικρότερη, ενώ θα επεκταθεί η προστασία σε κατηγορίες που σήμερα δεν καλύπτονται (π.χ. μικρέμποροι).Η κυβέρνηση σκοπεύει να παρουσιάσει αναλυτικά τις επόμενες εβδομάδες την πρότασή της για την πρώτη κατοικία, καθώς στόχος είναι να μη δοθεί νέα παράταση στο υφιστάμενο πλαίσιο (λήγει τέλη Φεβρουαρίου) αλλά να λειτουργήσει το νέο πλαίσιο. Το βάρος δίνεται στην εφαρμογή ενός συστήματος, που θα οδηγεί σε γρήγορες λύσεις για τους δανειολήπτες.

Παράλληλα ο Γιάννης Δραγασάκης επεσήμανε πως θα υπάρξει μέριμνα για τους δανειολήπτες που πήγαν στην τράπεζα με τα χαρτιά τους, αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

(ΤΕ 6/2/19)ΧΟΡΗΓΟΣ: Financial & Law
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Νόμος Κατσέλη - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμαςΔείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!