Κλειστά τα εποχικά καταλύματα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος * ΤτΕ: Αυξήθηκαν κατά 1.584 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Απρίλιο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εξάμηνων εντόκων στις 3 Ιουνίου * Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου κυριακάτικες αγορές και εμποροπανηγύρεις * Ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί έως 31 Ιουλίου * Από 1-26/6 θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία * ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,516 δισ. ευρώ στο 4μηνο * Έως 31/5 η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο ΦΠΑ * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

20/2/19

Κτηματολόγιο: Τελευταία ευκαιρία για την Αθήνα και τρεις ακόμη μεγάλες πόλεις


Τελευταία ευκαιρία να δηλώσουν την περιουσία τους έχουν οι ιδιοκτήτες στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τον Δήμο Αθηναίων, καθώς επίσης και σε άλλα τρία αστικά κέντρα της Περιφέρειας, τη Λαμία, τη Λιβαδειά και τον Βόλο. Η διαδικασία κτηματογράφησης στις περιοχές αυτές έχει καθυστερήσει εξαιτίας δικαστικών διενέξεων ενώ από την επεξεργασία των στοιχείων που δηλώθηκαν έχουν προκύψει περισσότερα από 5.000 ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη, εκ των οποίων τα 1.700 στην Αθήνα.

Αν και η προθεσμία για τις αρχικές δηλώσεις έχει εκπνεύσει εδώ και πάνω από... μια δεκαετία, καθώς η πρώτη φορά κτηματογράφησης στις περιοχές αυτές είχε γίνει το 2008, οι ιδιοκτήτες μπορούν έστω και τώρα, μέχρι τον Απρίλιο να προβούν σε εκπρόθεσμες δηλώσεις για τις οποίες, αν και προβλέπονται πρόστιμα, δεν έχουν επιβληθεί έως τώρα καθώς δεν έχει προηγηθεί η σχετική απαραίτητη υπουργική απόφαση.Οι ιδιοκτήτες της Αθήνας φάνηκαν ιδιαίτερα συνεπείς στη δήλωση της περιουσίας τους σε συντριπτικά ποσοστά, ενώ το αντικείμενο παραμένει ζωντανό όλα αυτά τα χρόνια, καθώς εξακολουθούν να δηλώνουν και οποιαδήποτε μεταβολή. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα που περνά στα γραφεία της Πατησίων δηλώνονται περί τις 100 επιγενόμενες πράξεις.

Τα "ορφανά" ακίνητα
Δήμος Αθηναίων: 1.250.000 ενεργά δικαιώματα που αφορούν σε 726.000 ακίνητα ή 65.000 γεωτεμάχια ενώ από τη μέχρι τώρα επεξεργασία έχουν προκύψει 1.700 ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη
Βόλος: 160.000 ενεργά δικαιώματα και 500 ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη
Λιβαδειά: 70.000 ενεργά δικαιώματα και 2.200 ακίνητα εκ των οποίων αρκετά αγροτεμάχια
Λαμία: 130.000 ενεργά δικαιώματα και 800 ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη

Πηγή: Έθνος (ΤΕ 20/2/19)

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το ΚτηματολόγιοΔείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!