ΟΑΕΔ: 33.046 λιγότεροι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο * Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης λόγω Πάσχα * 1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο

10/2/19

Όλες οι φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις του Φεβρουαρίου


"Γεμάτος" με σημαντικές φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις είναι ο Φεβρουάριος. Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να τακτοποιηθούν όλες προκειμένου να μην υπάρξουν κυρώσεις για τους υπόχρεους.

Καταρχήν, μέχρι τότε θα πρέπει να γίνει η ηλεκτρονική δήλωση επαγγελματικών λογαριασμών στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ μετά την παράταση που είχε δοθεί. Επίσης, έως τότε πραγματοποιείται η υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητες και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα για το φορολογικό έτος 2018.

Ακόμη, πραγματοποιείται η διαβίβαση στοιχείων στην ΑΑΔΕ ορισμένων υπόχρεων, όπως προβλέπεται από τις ΠΟΛ. 1077/26.3.2012, ΠΟΛ 1033/28.1.2014, αλλά και η ηλεκτρονική υποβολή στο σύστημα "Εργάνη" του εντύπου Ε11 μετά από την παράταση που δόθηκε.Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχει δηλωθεί και το εάν ζευγάρια επιθυμούν να υποβάλουν ξεχωριστές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος συζύγων, αλλά και να οριστικοποιηθούν από τον διαχειριστή ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης τα στοιχεία στο "Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής" για το προηγούμενο έτος.

Επίσης, πρέπει να υποβληθεί το έντυπο Ε4 (Πίνακας Προσωπικού) συμπληρωμένο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών που προκύπτει από την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, μετά την παράταση που δόθηκε.

(ΚΥ 10/2/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!