Απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει τον δρόμο για την επένδυση στο Ελληνικό * Μείωση των εξαγωγών κατά 9% τον Ιούνιο * Στα 356,5 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο πρώτο εξάμηνο 2019 * ΟΑΕΔ: 893.310 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο * ΤτΕ: Στα 1,524 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα επταμήνου * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,3% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

10/2/19

Όλες οι φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις του Φεβρουαρίου


"Γεμάτος" με σημαντικές φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις είναι ο Φεβρουάριος. Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να τακτοποιηθούν όλες προκειμένου να μην υπάρξουν κυρώσεις για τους υπόχρεους.

Καταρχήν, μέχρι τότε θα πρέπει να γίνει η ηλεκτρονική δήλωση επαγγελματικών λογαριασμών στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ μετά την παράταση που είχε δοθεί. Επίσης, έως τότε πραγματοποιείται η υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητες και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα για το φορολογικό έτος 2018.

Ακόμη, πραγματοποιείται η διαβίβαση στοιχείων στην ΑΑΔΕ ορισμένων υπόχρεων, όπως προβλέπεται από τις ΠΟΛ. 1077/26.3.2012, ΠΟΛ 1033/28.1.2014, αλλά και η ηλεκτρονική υποβολή στο σύστημα "Εργάνη" του εντύπου Ε11 μετά από την παράταση που δόθηκε.Μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχει δηλωθεί και το εάν ζευγάρια επιθυμούν να υποβάλουν ξεχωριστές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος συζύγων, αλλά και να οριστικοποιηθούν από τον διαχειριστή ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης τα στοιχεία στο "Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής" για το προηγούμενο έτος.

Επίσης, πρέπει να υποβληθεί το έντυπο Ε4 (Πίνακας Προσωπικού) συμπληρωμένο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών που προκύπτει από την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, μετά την παράταση που δόθηκε.

(ΚΥ 10/2/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!