Ελεύθερα τα διόδια τις Κυριακές των εκλογών * Στο 1,5 δισ. αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο * Στο 1,790 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάρτιο * ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό κατά 110.895 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον Απρίλιο * Κλειστά Παρασκευή και Δευτέρα τα σχολεία λόγω εκλογών * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 1,1% οι άνεργοι τον Απρίλιο * Στο 1,1% ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Απρίλιο

22/2/19

Επιδότηση δανείου: Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση - Πότε θα κατατεθεί στη Βουλή


Σύμφωνα με συνέντευξη της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, η ρύθμιση για την επιδότηση δανείου αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Ποια είναι τα κύρια σημεία της ρύθμισης:

Αντικειμενική αξία: α’ κατοικίας έως 250.000 ευρώ

Υπόλοιπο δανείου προς ρύθμιση: έως 130.000 ευρώ

Εισοδήματα (καθαρά): από 12.500 ευρώ (1 άτομο) έως 36.000 ευρώ για οικογένειες με 3 παιδιά. (Το ζευγάρι υπολογίζεται με 21.000 συν 5000 ευρώ για κάθε παιδί).Η συμφωνία καλύπτει πάνω από το 80% αυτών που έχουν στεγαστικό δάνειο αλλά και επαγγελματικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περί τους 200.000 δανειολήπτες και ο προϋπολογισμός θα φτάσει τα 200 - εκατ. ευρώ ετησίως.

Η υπουργός σημείωσε μάλιστα πως οι ρυθμίσεις θα φτάνουν σε διάρκεια τα 25 χρόνια ενώ το επιτόκιο θα κυμαίνεται από 4% σε 2%.

Κούρεμα του δανείου με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου

Δηλαδή αν η εμπορική αξία είναι μικρότερη από το δάνειο θα κουρεύεται το επιπλέον ποσό του δανείου.

Το ύψος της επιδότησης θα προκύπτει από αλγόριθμο ο οποίος θα συνυπολογίζει, εισοδήματα, ύψος δανείου, αντικειμενική και εμπορική αξία κατοικίας, περιουσιακά στοιχεία κ. α. με στόχο να ενισχυθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Πηγή: dikaiologitika.gr (ΠΑ 22/2/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!