Συντριπτική νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 9,5 μονάδες στις ευρωεκλογές * ΙΟΒΕ: Το 65% των Ελλήνων μόλις τα βγάζει πέρα * Στο 1,5 δισ. αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο * Στο 1,790 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάρτιο * ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό κατά 110.895 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον Απρίλιο

23/2/19

Αυτές είναι οι φορολογικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου


Τις φορολογικές υποχρεώσεις τους θα πρέπει να τακτοποιήσουν οι πολίτες της χώρας μέχρι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις.

Αναλυτικά, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει:

- να υποβληθεί το έντυπο Ε4 (Πίνακας Προσωπικού) συμπληρωμένο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών που προκύπτει από την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

- να γίνει η ηλεκτρονική δήλωση επαγγελματικών λογαριασμών στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

- να γίνει η υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητες και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα για το φορολογικό έτος 2018.Τέλος τονίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των στοιχείων που έχουν καταχωρήσει οι διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής». Επιπλέον επισημαίνεται ότι, εάν οι διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων δεν προβούν σε οριστικοποίηση, τότε τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» θα θεωρηθούν οριστικά. Ειδικότερα οι διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων εάν δεν προσδιορίσουν το ποσοστό διανομής του εισοδήματος στο 100%, το ποσοστό που υπολείπεται θα φορολογηθεί στο όνομά τους.

Πηγή: reporter.gr (ΣΑ 23/2/19)Δείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!