ΤτΕ: Ελλειμμα 1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 50.700 οι άνεργοι τον Φεβρουάριο * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

21/2/19

Ε3: Ποιες συναλλαγές θα περνούν από ...κόσκινο


Τις συναλλαγές ανά περίπτωση που είχαν το προηγούμενο έτος ζητεί η εφορία από τους μεσίτες ακινήτων, εμπόρους και εκπλειστηριαστές αγαθών μεγάλης αξίας, όπως πολυτελών αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, έργων τέχνης, μέσω του νέου εντύπου Ε3 της φορολογικής δήλωσης.

Στόχος είναι ο εντοπισμός υποθέσεων και συναλλαγών που είναι ύποπτες για ξέπλυμα του "μαύρου" χρήματος. Συγκεκριμένα, με το νέο Ε3 η ΑΑΔΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου 4557/ 2018 περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, υποχρεώνει για πρώτη φορά τους συγκεκριμένους επαγγελματίες να δηλώσουν τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν το 2018.Στον νέο πίνακα Ι του Ε3 θα πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά:

1. Η δραστηριότητα του επαγγελματία
2. Το είδος της συναλλαγής για τους μεσίτες. Δηλ. αγορά ή πώληση ακινήτων.
3. Το πλήθος των συναλλαγών που η καθεμία υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. Την πληροφορία αυτή θα δώσουν τόσο οι μεσίτες ακινήτων όσο και οι έμποροι και οι εκπλειστηριαστές αγαθών μεγάλης αξίας.
4. Το σύνολο της αξίας των συναλλαγών που έγιναν σε μετρητά και πραγματοποιήθηκαν τόσο μέσω των μεσιτών ακινήτων όσο και των εμπόρων και εκπλειστηριαστών.
5. Το σύνολο της αξίας των συναλλαγών που είχαν οι παραπάνω επαγγελματικοί κλάδοι.
Με βάση τις νέες διατάξεις οι μεσίτες και οι έμποροι αγαθών μεγάλης αξίας υποχρεώνονται να ενημερώνουν τις Αρχές για περίεργες συναλλαγές, χωρίς μάλιστα να το γνωστοποιούν στους πελάτες τους.

Πηγή: Καθημερινή (ΠΕ 21/2/19)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Οι παγίδες του νέου Ε3 για επαγγελματίες και αγρότεςΔείτε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!