Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Η μεγάλη "σφαγή" των δημοσίων υπαλλήλων (πίνακες)


Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση για παραπλάνηση της κοινωνίας με τον νόμο Κατρούγκαλου. Επιμένει ότι οι μειώσεις στις νέες συντάξεις είναι στο 40%.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι «υπάρχει επιχείρηση παραπλάνησης της κοινής γνώμης αναφορικά με τον νόμο (όπως τον χαρακτηρίζουν) - σφαγείο, που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 13/5/2016.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «ενώ ο νόμος Κατρούγκαλου ήδη εφαρμόζεται και 200.000 νέοι συνταξιούχοι, που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13/5/2016, έχουν μειώσεις μέχρι και 40% τον μήνα, αυτοί πανηγυρίζουν για την αναστολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς των παλιών ασφαλισμένων, για το 2019.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δίνει τεκμηριωμένα στοιχεία περικοπών συντάξεων. Δίνει στη δημοσιότητα την υπ’ αριθμ. 9397/1-12-17 απόφαση του ΕΦΚΑ για την απονομή σύνταξης σε ασφαλισμένο με 40 χρόνια υπηρεσίας, ο οποίος έχει μηνιαία μείωση στην κύρια σύνταξή του κατά 464,97 ευρώ τον μήνα!

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι η σύνταξη του συναδέλφου του, αν υπολογιζόταν με τον Ν. 3863/2010, θα ήταν 1574,02 ευρώ, όπως λέει η απόφαση του ΕΦΚΑ, με τον νόμο Κατρούγκαλου όμως διαμορφώνεται στα 1019,05 ευρώ. Μείωση: 464,97 ευρώ τον μήνα»



Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οργισμένοι. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «τοποθετείται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο απέναντι στον νόμο-σφαγείο του Κατρούγκαλου, που πετσοκόβει όλες τις συντάξεις, εκμηδενίζει τις συντάξεις χηρείας και κατεδαφίζει πλήρως το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ δεν βλέπει καμία βελτίωση στον νόμο… Ζητάει να καταργηθεί άμεσα. Ταυτόχρονα, στον αέρα βρίσκονται 95.000 υπάλληλοι στο Δημόσιο. Κινδυνεύουν να δουν τον μισθό τους να μειώνεται έως και κατά 150 ευρώ. Αφορά σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παίρνουν επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών, από 35 έως 150 ευρώ. Κατά τους νομικούς της ΑΔΕΔΥ, «το Δημόσιο, μέχρι τον Φεβρουάριο, πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές».

Ποιοι λαμβάνουν το επίδομα για βαρέα και ανθυγιεινά

Οι εργαζόμενοι που παίρνουν σήμερα ΒΑΕ είναι οι εξής:

Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, απασχολούμενοι στους ΟΤΑ, Α΄ και Β΄ βαθμού και τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ, εργάτες και τεχνίτες βιολογικού καθαρισμού, υδραυλικοί, τεχνίτες και εργάτες δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης, προσωπικό στην εποπτεία καθαριότητας, εργάτες και οδηγοί στην αποκομιδή των σκουπιδιών, το νοσηλευτικό προσωπικό, εργάτες, οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων ψεκασμού, εργάτες κοπής δέντρων, εργάτες καθαριότητας στα νεκροταφεία.

Νέες συντάξεις Κατρούγκαλου


Πηγή: Παρασκήνιο (ΔΕ 28/1/19)



Δείτε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!