Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Βήμα-βήμα η διαδικασία εγκατάστασης φυσικού αερίου


Με τις θερμοκρασίες να δείχνουν ακόμη και διψήφιους αριθμούς υπό το μηδέν σε πολλές περιοχές και της χώρας και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να είναι απαγορευτική για πολλά νοικοκυριά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επενδύουν στην εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Σε περίπτωση που είστε ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους αλλά δεν ξέρετε ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, το Έθνος καταγράφει παρακάτω τη διαδικασία που είναι απαραίτητη για να αποκτήσετε φυσικό αέριο στο σπίτι σας.

Βήμα 1: Αίτηση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου
Ξεκινήστε την διαδικασία σύνδεσης συμπληρώνοντας την Αίτηση με τα στοιχεία σας On line, ή καλώντας το 181133 24 ώρες το 24ωρο, ή επισκεφθείτε τα φυσικά καταστήματα:

Αμερικής 11, 10672, Αθήνα
Εθνικής Αντιστάσεως 38A και Αριστείδου, 55133, Καλαμαριά.



Βήμα 2: Σύνοψη συμβάσεων παροχής και διανομής φυσικού αερίου
Εκπρόσωπος της εταιρείας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας καθοδηγήσει για τη διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων Διανομής και Παροχής Φυσικού Αερίου
Συμβουλή: Εφόσον εγκριθεί η Αίτηση σας, ζητήστε οικονομική πρόταση για την εσωτερική εγκατάσταση από τον εγκαταστάτη της αρεσκείας σας.

Βήμα 3: Τοποθέτηση μετρητή και εσωτερική εγκατάσταση
H Εταιρείας Διανομής Φυσικού Αερίου θα επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να συμφωνηθεί το Σημείο Παράδοσης Φυσικού Αερίου και να τοποθετηθεί ο μετρητής. Στην συνέχεια, ολοκληρώστε την εσωτερική εγκατάσταση εφόσον πρώτα έχει εγκριθεί η αντίστοιχη μελέτη από την εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου.

Βήμα 4 : Έλεγχος εσωτερικής εγκατάστασης και ενεργοποίηση
Μετά τον τελικό έλεγχο της εσωτερικής εγκατάστασης και την αντίστοιχη έγκριση, ενεργοποιείται η παροχή του Φυσικού Αερίου στο ακίνητό σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα χρήσιμα έγγραφα για την εγκατάσταση του φυσικού αερίου, για το πώς θα υπολογίσετε πόσο εξοικονομείτε με το φυσικό αέριο, τον τρόπο που διαμορφώνεται η τιμή του αλλά και την έκδοση των λογαριασμών επισκεφθείτε τη σελίδα www.aerioattikis.gr.

(ΔΕ, 7/1/19)



Δείτε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!