Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Γυαλιά οράσεως: Μόνο 6 οπτικά καταστήματα σε όλη τη χώρα έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ


Ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που θέλουν να προμηθευτούν γυαλιά οράσεως με την αποζημίωση του Οργανισμού. Τα καταστήματα οπτικών που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ παραμένουν ελάχιστα σε όλη τη χώρα, με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Οι οπτικοί συνεχίζουν να αρνούνται να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους με το σύστημα των κουπονιών (voucher) αφού αμφιβάλλουν αν θα πληρώνονται στην ώρα τους. Μάλιστα αναμένουν και την απόφαση του ΣτΕ στο οποίο και έχουν προσφύγει κατά της απόφασης του ΕΟΠΥΥ να αποζημιώνονται με το νέο σύστημα.

Από την άλλη η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να πιέσει τους οπτικούς διαμήνυσε πρόσφατα ότι σύντομα δεν θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να παίρνουν ούτε τα 100 ευρώ της αποζημίωσης από τον Οργανισμό εάν δεν έχουν αγοράσει τα γυαλιά οράσεως από συμβεβλημένο κατάστημα.



Οι οπτικοί μέσω της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος (ΟΣΟΟΕ), αναφέρουν: «η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δώσει εντολή στα υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες, στην Ελασσόνα και στην Κατερίνη να μην δέχονται τα vouchers των ασφαλισμένων, παραπέμποντάς τους στα μόλις 6 συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών ειδών σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος καλεί την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να τοποθετηθεί επισήμως σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία και να σταματήσει να παραπλανά την κοινή γνώμη μέσα από διαρροές και δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του.

Η τύχη των vouchers θα κριθεί τον Μάρτιο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχουν προσφύγει και άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως οι θεραπευτές ειδικής αγωγής, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα αντισυνταγματικό μέτρο που θίγει την αρχή της ισότητας, της συμβατικής και της οικονομικής ελευθερίας.

(ΠΕ 24/1/19)



Δείτε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!