ΤτΕ: Ελλειμμα 1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 50.700 οι άνεργοι τον Φεβρουάριο * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

11/12/18

Νέα πλατφόρμα πλειστηριασμών ακινήτων από την Εθνική Τράπεζα


Τα δεδομένα στην αγορά ακινήτων αλλάζει η πρώτη ενημερωμένη πλατφόρμα, που δημιούργησε η Εθνική τράπεζα, η οποία επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να έχουν πρόσβαση στην πλήρη περιγραφή των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες μέσω του «e-auction».

Η πλατφόρμα «realestateonline» δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους αγοραστές να δουν αναλυτικές πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες των ακινήτων που δημοπρατούνται, παρακάμπτοντας τις δυσλειτουργίες που υπήρχαν μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα των συμβολαιογράφων «e-auction», η οποία παρείχε περιορισμένη πληροφόρηση. Η ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά του ακινήτου που πλειστηριάζονταν μέσω του «eauction», ήταν ουσιαστικά νομικού τύπου και δεν επέτρεπε σε ενδιαφερόμενους αγοραστές να δουν το ακίνητο που πλειστηριάζονταν. Με τον τρόπο αυτό η ενημέρωση καθίστατο μη φιλική προς το χρήστη και εμπόδιζε την ανάπτυξη πραγματικής ζήτησης στην αγορά ακινήτων, παρά το γεγονός ότι η αγορά ακινήτων εκδηλώνει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης.

Η πλατφόρμα «realestateonline», που δημιούργησε η Εθνική τράπεζα αλλάζει τα δεδομένα, αφού επιτρέπει στους εγγεγραμμένους χρήστες να δουν φωτογραφίες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού του ακινήτου και επιπλέον να ενημερωθούν για μια σειρά χαρακτηριστικά του όπως, το έτος κατασκευής του, πόσα δωμάτια έχει, εάν έχει κεντρική θέρμανση κ.α., όλη δηλαδή την πληροφόρηση που θα παρείχε μια μεσιτική πλατφόρμα.Με τον τρόπο αυτό ο δυνητικός αγοραστής μπορεί να αξιολογήσει εάν τον ενδιαφέρει να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό, καταθέτοντας προσφορά με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δηλαδή το «e-auction». Στην πλατφόρμα της Εθνικής τράπεζας έχουν ανέβει ήδη τα πρώτα 370 ακίνητα, που θα βγουν σε πλειστηριασμό το προσεχές διάστημα και ο εγγεγραμμένος χρήστης της πλατφόρμας μπορεί, κάνοντας χρήση ειδικών λέξεων, να δει τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό σε συγκεκριμένες περιοχές, σε συγκεκριμένες τιμές ή με βάση συγκεκριμένο εμβαδόν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλατφόρμες για δημοπρασίες ακινήτων έχουν τόσο η Eurobank με την επωνυμία «findyourproperty» όσο και η τράπεζα Πειραιώς με την επωνυμία «properties4sale», μέσω των οποίων μπορούν να πωληθούν ακίνητα που είναι ήδη στην κυριότητα των δύο τραπεζών από προηγούμενους πλειστηριασμούς ή άλλες διαδικασίες. Η τράπεζα Πειραιώς μέσω του «properties4sale», έχει διαθέσει μέχρι σήμερα 139 ακίνητα και στις 9 Ιανουαρίου θα βγάλει προς διάθεση άλλα 26, ενώ η Eurobank από την πλευρά της μέσω της business exchange, διαθέτει προς πώληση και ακίνητα τρίτων. Στις περιπτώσεις αυτές πρόκειται για ακίνητα που είναι ήδη στην κατοχή των τραπεζών, αλλά στόχος είναι η δυνατότητα της ρευστοποίησης ακινήτων και η παροχή της πρόσθετης πληροφόρησης στους ενδιαφερόμενους αγοραστές να παρέχεται και για τα ακίνητα που θα πλειστηριαστούν στο μέλλον.

(ΤΡ, 11/12/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!