Καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί * ΟΠΕΚΑ: Στις 13/12 η καταβολή των 1.000 ευρώ σε πολύτεκνες μητέρες * ΟΔΔΗΧ: 813 εκατ. ευρώ άντλησε από δημοπρασία 12μηνων εντόκων με επιτόκιο 1,09% * 2,621 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους σε ιδιώτες τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 12,3% οι άδειες κυκλοφορίας οχημάτων τον Νοέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο

3/12/18

Μέχρι την Πρωτοχρονιά μπορείτε να ...παζαρέψετε το επιτόκιο της προθεσμιακής σας


Η πιο προνομιακή εποχή του χρόνου για τους καταθέτες έφτασε. Μέχρι και την Πρωτοχρονιά έχετε τη δυνατότητα να παζαρέψετε το επιτόκιο της προθεσμιακής που θέλετε να ανοίξετε.

Η ανάγκη των τραπεζών να δείξουν αύξηση των καταθέσεων στο σύνολο του χρόνου τις κάνει πιο ...ευάλωτες σε πιέσεις για ένα υψηλότερο επιτόκιο.

Κι αυτό διότι τα ετήσια αποτελέσματα είναι καθοριστικά για την εικόνα κάθε ομίλου, που θέλει να εμφανίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εισροή αποταμιεύσεων στα Ταμεία της.Νέες προσφορές

Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να λανσάρουν νέες προσφορές στους λογαριασμούς προθεσμίας, για να δελεάσουν τους καταθέτες.

Επιπλέον, εάν επιλέξετε μία απλή προθεσμιακή κατάθεση, πέραν των έτοιμων προϊόντων που διαθέτει κάθε τράπεζα, μπορείτε να πιέσετε για ένα καλύτερο επιτόκιο.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να επωφεληθείτε από μία αύξηση της απόδοσης της τάξης των 5 - 10 μονάδων βάσης, ανάλογα με το υπόλοιπο που θέλετε να τοποθετήσετε σε προθεσμιακή.

Είναι σίγουρο ότι ο τραπεζίτης σας δεν θέλει να επιλέξετε ένα προϊόν του ανταγωνισμού για την αποταμίευσή σας, και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να σας κάνει να τον προτιμήσετε.

Έρχεται νέα μείωση

Ίσως η τρέχουσα συγκυρία αποτελεί μία ευκαιρία για να «κλειδώσετε» ένα υψηλότερο επιτόκιο για τα χρήματά σας.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε για το διάστημα της προθεσμιακής κατάθεσης που θα επιλέξετε, τις επόμενες περικοπές στις αποδόσεις που ετοιμάζουν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2019 θα είναι μία ακόμη χρονιά χαμηλών πτήσεων στα επιτόκια, με τις τράπεζες να ετοιμάζουν μειώσεις στις αποδόσεις που προσφέρουν.

Αυτές σε πρώτη φάση θα κινηθούν στα επίπεδα των 5 - 10 μονάδων βάσης, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος μειώσεων.

Πηγή: moneyonline.gr (ΔΕ, 3/12/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!