Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Έρχεται αλλαγή που ευνοεί τους νέους συνταξιούχους


Οι μειώσεις για τους παλιούς συνταξιούχους δεν θα γίνουν και υπολογίζεται ότι η κατάργηση των περικοπών στις συντάξεις θα έχει ψηφιστεί ως τις 11 Δεκεμβρίου έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στον νέο προϋπολογισμό που θα συζητηθεί στη Βουλή αμέσως μετά. Εδώ ωστόσο φαίνεται ότι θα υπάρξει και η ανατροπή στα μέχρι σήμερα δεδομένα για τους νέους συνταξιούχους που βλέπουν περικοπές που φτάνουν ως και τα 465 ευρώ το μήνα μετά από 40 χρόνια δουλειάς.

Ο νόμος – λαιμητόμος με την υπογραφή Κατρούγκαλου για τους νέους συνταξιούχους, για όσους δηλαδή αποχώρησαν μετά την 13η Μαϊου 2016 έχει κάνει τα εκκαθαριστικά των νέων συνταξιούχων αγνώριστα. Οι περικοπές, ειδικά για άτομα με 40 έτη εργασίας, είναι τεράστιες και μειώνουν τη σύνταξη σχεδόν κατά 1/3.



Τώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, φαίνεται ότι έρχεται αλλαγή που ευνοεί τους νέους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” όσοι ασφαλισμένοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα βρίσκονται στη μεταβατική τριετή περίοδο του νόμου Κατρούγκαλου θα έχουν μικρότερη από την έως τώρα προβλεπόμενη μείωση.

Εφόσον η σύνταξή τους υπολείπεται κατά 20% και πλέον σε σχέση με τη σύνταξη που θα έπαιρναν με το παλαιό καθεστώς εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν το 2016 δικαιούνται το 50% αυτής της διαφοράς. Εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν το 2017 δικαιούνται το 33% της διαφοράς και όσοι αποχώρησαν φέτος παίρνουν το 25% της διαφοράς.

Με βάση τις διατάξεις, τουλάχιστον όπως τώρα διαρρέεται, οι συνταξιούχοι αυτοί θα συνεχίσουν να παίρνουν αυτή τη διαφορά.

(ΤΡ, 4/12/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!