Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Πρωτοφανές φιάσκο η "υπόθεση Ριχάρδου"


Σε ένα πρωτοφανές για τα ποινικά δεδομένα φιάσκο εξελίχθηκε η υπόθεση του αποκαλούμενου κυκλώματος χρυσού, καθώς η δικογραφία εξαιτίας της αβλεψίας και των λαθών στην προανάκριση και η καθυστέρηση να αντιληφθούν οι δικαστικές αρχές εγκαίρως το πρόβλημα, οδηγείται σε πλήρη κατάρρευση.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις ήρθαν μετά τη διαβίβαση στην ανακρίτρια εγγράφου της ΑΑΔΕ, η οποία επικαλούμενη την τελωνειακή νομοθεσία, ενημέρωσε ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία.



Ήδη η ανακρίτρια διαφθοράς προχώρησε σε ανάκληση και των οκτώ ενταλμάτων προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων που είχε διαταχθεί η προφυλάκισή τους από την Παρασκευή έως και την Κυριακή.

Εντός της ημέρας αναμένεται μάλιστα η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων (του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και των άλλων 7) κατά δήλωση των δικηγόρων τους. Η ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι συνεπώς δεν υπάρχει λαθρεμπορία, άρα ούτε εγκληματική οργάνωση!

(ΤΡ, 4/12/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!