Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΗΔΙΚΑ: Την Παρασκευή 7/12 ανοίγει η πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα - Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση


Για την Παρασκευή 7/12 προγραμματίζεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα του 2018 όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Τάσος Τάγαρης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι έχουν πέσει τα ποσά που θα πάρουν οι δικαιούχοι και έχει ανέβει το όριο στις αντικειμενικές αξίες.

Επανέλαβε ότι στις 14 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή για το κοινωνικό μέρισμα.

Με την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενεργοποιηθεί ο ακόλουθος διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr όπου και θα μπείτε για να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλετε αίτηση για την καταβολή του χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του Πληροφοριακού Συστήματος TAXISnet.



Για τους άνω των 70 ετών που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η αίτηση θα δημιουργηθεί αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το παραπάνω αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει όταν στο νοικοκυριό υπάρχουν και άλλα μέλη.

Για την υποστήριξη της εφαρμογής του κοινωνικού μερίσματος οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@koinonikomerisma.gr.

Οι ερωτήσεις θα ομαδοποιούνται και οι απαντήσεις θα προστίθενται στην σελίδα των Συχνών Ερωτήσεων: https://www.koinonikomerisma.gr/Home/Info.

(ΠΕ, 6/12/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!