Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Το 43% των αιτήσεων απορρίπτεται - Πότε θα γίνουν οι δύο πληρωμές


Σε αριθμούς-ρεκόρ φθάνουν οι αιτήσεις για το φετινό κοινωνικό μέρισμα, ενώ ήδη έχουν αρχίσει και οι εγκρίσεις, αλλά και οι απορρίψεις.

Συγκεκριμένα, στις 914.000 ανέρχονται οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα (www.koinonikomerisma.gr) εκ των οποίων 526.000 έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιο Τάγαρη και τον φοροτεχνικό, Γιώργο Χριστόπουλο.

Οι ίδιοι εξήγησαν μιλώντας στην ΕΡΤ και τους λόγους για τους οποίους απορρίπτονται οι αιτήσεις αλλά και στα σημεία που το σύστημα δεν δέχεται στοιχεία.

Από τις μη εγκεκριμένες αιτήσεις, το 24% δεν εγκρίνεται λόγω εισοδήματος, το 17% σχετίζεται με τη διαμονή, το 14% με το κοινωνικό εισόδημα, ενώ προσοχή απαιτείται και στο κριτήριο ασφαλίσιμου μήνα, συνόψισε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ.



Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχονται όλες οι αιτήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα με την απόρριψη των αιτήσεων από μόνιμους κατοίκους της χώρας με το αιτιολογικό ότι δεν διαμένουν στη χώρα. Σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν κατατεθεί φορολογικές δηλώσεις, και γι' αυτό, το σύστημα τους απέρριψε.

Για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος που θα καταθέσουν αίτηση μέχρι 12 Δεκεμβρίου το βράδυ, η ΗΔΙΚΑ το πρωί της 13ης θα στείλει τα στοιχεία και στις 14 θα πληρωθούν κανονικά. Οι υπόλοιποι που δεν θα προλάβουν, αναμένεται να πληρωθούν σε μια εβδομάδα.

Διαβάστε εδώ άλλες ειδήσεις για το Κ. Μέρισμα

(ΔΕ, 10/12/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!