Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο


Πότε και πώς θα γίνουν
Με απολογισμό των κυβερνητικών δράσεων αλλά και προγραμματισμό των επόμενων κλείνει το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για το 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το κυβερνητικό έργο έχει ορίζοντα εννεαμήνου έως και τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας είπε στους υπουργούς του:

1. Αποτρέψαμε μειώσεις συντάξεων, ψηφίσαμε τον πρώτο επεκτατικό προϋπολογισμό μετά από 10 χρόνια, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και πρέπει να επιταχύνουμε το κυβερνητικό έργο, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας με ορίζοντα εννεαμήνου μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019.

2. Υπολείπεται ακόμη να ψηφιστεί το στεγαστικό επίδομα ύψους 410 εκατ ευρώ.

3. Προετοιμάζουμε νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ θα συζητήσουμε εντός των επόμενων ημερών εάν χρειάζεται και μια σύντομη παράταση των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Σταθάκη-Κατσέλη.

4. Έχουμε προς τα τέλη του Γενάρη το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού και να προετοιμάσουμε κάποια σχήματα ρυθμίσεων για παλιές οφειλές.

5. Συνεχίζεται ο διάλογος Κράτους - Εκκλησίας με την Ιερά σύνοδο να έχει συγκροτήσει επιτροπή.



Σχεδιασμός υπουργείου Παιδείας

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το κυρίως μενού του υπουργικού συμβούλιο αφορά τον σχεδιασμό από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την υλοποίηση τριετούς προγράμματος 15.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα:

4.500 το 2019 στην Ειδική Αγωγή

5.250 το 2020

5.250 το 2021

Το σύστημα διορισμού θα εδράζεται στο Σύνταγμα και στις αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ θα έχει τρεις άξονες υλοποίησης:

1. ΑΣΕΠ με σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων.

2. Ενιαίο σύστημα μοριοδότησης-κατάταξης τόσο για τους μόνιμους διορισμούς, όσο και για τις προσλήψεις αναπληρωτών όπου χρειάζεται.

3. Το σύστημα μοριοδότησης θα είναι συνδυασμός αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, ακαδημαϊκών προσόντων και κοινωνικών κριτηρίων.

Κατά τις διευκρινίσεις, ο εν λόγω συνδυασμός κρίνεται αναγκαίος ώστε να λαμβάνεται μεν υπόψη η εκπαιδευτική εμπειρία αλλά να μην αποκλείονται και κάτοχοι επιπλέον προσόντων (μεταπτυχιακά) οι οποίοι δεν πρόλαβαν να ασκήσουν εκπαιδευτικό έργο.

(ΤΕ, 19/12/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!