Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Τράπεζες: Κλείνουν 1.000 καταστήματα - Ανοίγουν 400 e-corners


Ριζική αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων τους ετοιμάζουν οι τράπεζες μέσα στην επόμενη τριετία, με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και το 2021 θα κατεβάσει ρολά σχεδόν το 50% των καταστημάτων που λειτουργούν σήμερα σε όλη την Ελλάδα και μέρος του θα αντικατασταθεί με ψηφιακές μονάδες.

Τι κλείνει - Τι ανοίγει
Συγκεκριμένα, από τα 2.000 περίπου υποκαταστήματα θα μείνουν περίπου τα 1.000, 200 - 250 ανά συστημικό όμιλο.

Οι μονάδες αυτές θα λειτουργούν κατά τα σημερινά πρότυπα, με Ταμεία, αλλά και με προσωπικό 10 ατόμων κατά μέσο όρο, προσφέροντας πλήρη γκάμα υπηρεσιών.

Ωστόσο, για να εξασφαλιστούν σημεία επαφής με νυν και υποψήφιους πελάτες, στη θέση των καταστημάτων που θα καταργηθούν, θα δημιουργηθούν μονάδες νέου τύπου, που θα δίνουν έμφαση στη χρήση της τεχνολογίας.

Εκτιμάται ότι κάθε τράπεζα θα διαθέτει περί τις 100 μονάδες αυτής της κατηγορίας, οι οποίες θα λειτουργούν με λίγο προσωπικό, ενώ θα είναι ανοιχτές περισσότερες ώρες σε σχέση με τα κλασικά καταστήματα.



Τα e-καταστήματα σήμερα

Μία πρώτη γεύση αυτού του νέου μοντέλου καταστημάτων έχουν πάρει οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς, μέσω των ibank stores και των e-branches αντίστοιχα.

Το ωράριο λειτουργίας τους είναι διευρυμένο, ενώ σε αυτά οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν και να υποβάλλουν αιτήσεις για προϊόντα των δύο τραπεζών.

Ωστόσο, οι συναλλαγές γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω ΑΤΜ και αυτόματων μηχανημάτων πληρωμών, ενώ ειδικά στο e-branch της Τράπεζας Πειραιώς προσφέρεται η υπηρεσία Ταμίας από Απόσταση.

Την ψηφιοποίηση του δικτύου των καταστημάτων της έχει ξεκινήσει και η Alpha Bank, καταργώντας ταμεία και δημιουργώντας ψηφιακές γωνίες εντός των μονάδων για την εκτέλεση συναλλαγών και την εκπαίδευση των πελατών της.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες:

Εθνική Τράπεζα: ibank stores
Τράπεζα Πειραιώς: e-branch

Πηγή: moneyonline.gr (ΠA, 7/12/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!