Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΓΑΝΗ: Έρχονται οι προσλήψεις μέσω SMS


Μετά τη νέα διαδικασία γνωστοποίησης των υπερωριών από το κινητό τηλέφωνο, πριν την υλοποίησή τους, έρχονται οι προσλήψεις μέσω SMS. Η ΕΡΓΑΝΗ αναβαθμίζεται και παίρνει σάρκα και οστά η εύκολη πρόσληψη.

Συνοπτικό διαγωνισμό για την αναβάθμιση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» προκειμένου να επιτευχθεί η υποστήριξη της εύκολης πρόσληψης, καθώς επίσης η επικαιροποίηση της περιμετρικής ασφάλειας και η αύξηση των αποθηκευτικών χώρων συμπεριλαμβανομένης και της εγκατάστασης των νέων πόρων έχει προκηρύξει το υπουργείο Εργασίας.

Στην αναβάθμιση του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» θα προβλέπεται η απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης νέου εργαζομένου, όπου μετά και την δήλωση των υπερωριών «προκαταβολικά» μέσω SMS, τώρα και η πρόσληψη θα γνωστοποιείται μέσω κινητού τηλεφώνου.

Όπως προβλέπει η νομοθεσία το ενιαίο έντυπο Ε3 (αναγγελία πρόσληψης) υποβάλλεται το αργότερο την ίδια ημέρα της πρόσληψης και πάντως πριν από την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο.

Στην αναβάθμιση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news θα προβλέπεται η σχεδίαση νέων φορμών για την υλοποίηση της υποβολής πρόσληψης σε δύο στάδια.



Επίσης θα ανασχεδιαστεί η φόρμα των σταδίων πρόσληψης ενώ θα προβλέπεται και η γνωστοποίηση της πρόσληψης πριν την έναρξη της απασχόλησης μέσω SMS από τον εργοδότη. Συγκεκριμένα προβλέπεται η υλοποίηση διαδικασίας λήψης στοιχείων πρώτου σταδίου πρόσληψης μέσω SMS. Αυτό θα διευκολύνει τον εργοδότη στην δήλωση της πρόσληψης του νέου εργαζομένου και θα τον προστατεύει ουσιαστικά από ελέγχους των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας αν δεν έχει προλάβει να καταχωρήσει το έντυπο Ε3 στην ΕΡΓΑΝΗ πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του εργαζομένου.

Ειδικότερα θα σχεδιαστούν εκ νέου:

– φόρμα πρώτου σταδίου πρόσληψης

– φόρμα δεύτερου σταδίου πρόσληψης με σύνδεση με το πρώτο στάδιο της ίδιας διαδικασίας

– μηχανισμός ελέγχου εμπρόθεσμης υποβολής δεύτερου σταδίου πρόσληψης

– μηχανισμός αυτόματης ακύρωσης πρόσληψης που έχει υποβληθεί μόνο το πρώτο στάδιο σε περίπτωση παρέλευσης μεγαλύτερου διαστήματος από το επιτρεπόμενο για την υποβολή του δεύτερου σταδίου

Ενώ θα γίνει πλήρης ενσωμάτωση της νέας λειτουργικότητας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ

Σημειώνεται ότι το έντυπο Ε4 (συμπληρωματικός ωραρίου) από 1/10/2018, καθώς και το έντυπο Ε8 (Αναγγελία υπερεργασίας ή νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης) από 1/7/2018 μπορούν να υποβάλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου με αποστολή μηνύματος, υπό την προϋπόθεση ότι ο εργοδότης έχει δηλώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου ανά παράρτημα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

(ΤΕ, 21/11/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!