ΟΑΕΔ: Στους 957.532 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο * Στα 358,948 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2018 * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 785 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Εργάνη: Χάθηκαν 22.333 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο * Χωρίς ΗΣΑΠ 11:00-14:00 την Πέμπτη 21/2 λόγω στάσης εργασίας * Αυξημένο κατά 2,1 δισ. το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 603 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο * Νέοι απλήρωτοι φόροι 1,2 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο

16/11/18

Τι να προσέξετε για να συμπληρώσετε σωστά την αίτηση για τα αναδρομικά


Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα βήματα για την συμπλήρωση της αίτησης για τα αναδρομικά μέσω ΕΦΚΑ.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η φοροτεχνικός Φιλοθέη Μακριδάκη, σήμερα Παρασκευή, όλοι κάνουν μόνο μία αίτηση για όλα τα Ταμεία. Αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή είναι να συμπληρώσει κανείς σωστά το Ταμείο από το οποίο παίρνει σύνταξη.

Αν το Ταμείο που δίνει τη σύνταξη δεν υπάρχει στην ηλεκτρονική αίτηση του ΕΦΚΑ τότε ο συνταξιούχος θα πρέπει να κάνει έντυπη αίτηση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ προκειμένου να κάνει την ηλεκτρονική αίτηση. Θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική αίτηση με τους κωδικούς του Τaxisnet ( username – password ), επίσης θα πρέπει να συμπληρώσουν το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του καθώς και κάποια προσωπικά τους στοιχεία. Επίσης θα πρέπει να δώσουν τον αριθμό Μητρώου που θα τους εμφανιστεί, ενώ θα πρέπει να υποβάλλουν ένα κείμενο.Η κα Μακριδάκη παρουσίασε ένα υπόδειγμα κειμένου για την αίτηση: «Εκτός από τη διακοπή των μειώσεων παρακαλώ να γίνει επιστροφή των ποσών που μου παρακρατήθηκαν από το 2013 έως και σήμερα και αναφέρομαι στις μειώσεις που έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.

Παράλληλα παρακαλώ να λάβω από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ αναλυτική κατάσταση για όλες τις περικοπές που μου έχουν γίνει στην κύρια σύνταξη, στην επικουρική και στα δώρα όλων των ταμείων στο παραπάνω διάστημα σε κάθε περίπτωση.

Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου ιδίως λόγω ελλιπούς απάντησης από το Ταμείο».

Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη: ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ, Τραπεζών, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ, τις υποβάλλουν στον ΕΦΚΑ επιλέγοντας σωστό ταμείο.

Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη Δημοσίου θα υποβάλουν την αίτηση, είτε στο Γενικό Λογιστήριο που λειτουργεί πια ως τομέας του ΕΦΚΑ για τις συντάξεις Δημοσίου, είτε στο αντίστοιχο τμήμα πληρωμών ΕΦΚΑ-Τομέας Συντάξεων Δημοσίου.

Οι συνταξιούχοι που εκτός από κύρια έχουν και επικουρική σύνταξη θα πρέπει να προβούν και σε αίτηση προς το ΕΤΕΑΕΠ σημειώνοντας το ταμείο από το οποίο προέρχεται η επικουρική.

Διαβάστε εδώ άλλες ειδήσεις για τα Αναδρομικά

(ΠΑ, 16/11/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!