Σήμερα στο Μάτι για το μνημόσυνο των 102 θυμάτων της τραγωδίας ο πρωθυπουργός * Με 158 ΝΑΙ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη * ΤτΕ: Πλεόνασμα 1,7 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο α' πενταμήνου * Στα 337,4 δισ. το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του έτους * ΟΑΕΔ: 858.069 οι άνεργοι τον Ιούνιο * ΤτΕ: Πρωτογενές έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 - Ταμειακό έλλειμμα 3,388 δισ. ευρώ * Στο 0,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

22/11/18

ΟΑΕΔ: Ασφαλιστική ενημερότητα και επιχορήγηση εξόφλησης οφειλών σε επαγγελματίες


Ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά και επιχορήγηση της εξόφλησης των χρεών τους προς τα ταμεία θα απολαμβάνουν όσοι επαγγελματίες εντάσσονται σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία την οποία κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας για οφειλέτες ελεύθερους επαγγελματίες που είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα ή επανέναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη διάταξη, όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, εξασφαλίζεται η ένταξη και της κατηγορίας των ανέργων επαγγελματιών, ώστε να καταστεί δυνατή η επαναδραστηριοποίηση τους, με όλα τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται.Παράλληλα, εξασφαλίζεται η αποπληρωμή των υφισταμένων οφειλών τους.

Ειδικότερα, προβλέπεται πως οι εν λόγω άνεργοι που εντάσσονται σε προγράμματα έναρξης ή επανέναρξης επιχειρηματικής δραστηριότητας του ΟΑΕΔ, αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα και παραμένουν ενήμεροι κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων,εφόσον είναι συνεπείς ως προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Συγχρόνως, προς διασφάλιση της αποπληρωμής των οφειλών τους, προβλέπεται ότι παρακρατείται ποσοστό 25% από το ποσό της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ που λαμβάνουν τα εν λόγω πρόσωπα στο πλαίσιο των σχετικών προγραμμάτων, το οποίο αποδίδεται στον ΕΦΚΑ έναντι εξόφλησης των οφειλών τους.

(ΠΕ, 22/11/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!