Σήμερα στο Μάτι για το μνημόσυνο των 102 θυμάτων της τραγωδίας ο πρωθυπουργός * Με 158 ΝΑΙ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη * ΤτΕ: Πλεόνασμα 1,7 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο α' πενταμήνου * Στα 337,4 δισ. το δημόσιο χρέος το πρώτο τρίμηνο του έτους * ΟΑΕΔ: 858.069 οι άνεργοι τον Ιούνιο * ΤτΕ: Πρωτογενές έλλειμμα 1,9 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 - Ταμειακό έλλειμμα 3,388 δισ. ευρώ * Στο 0,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο * Δείτε εδώ ροή γενικών ειδήσεων

27/11/18

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Ποιοι και πόσο δικαιούνται - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις (βίντεο)


Με τη βοήθεια ειδικής εφαρμογής του κόμβου taxheaven, ο Γιώργος Χριστόπουλος έδωσε ζωντανά παραδείγματα στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1 και ανέλυσε τα κριτήρια και άλλες κρίσιμες λεπτομέρειες για τους δικαιούχους.

Όσον αφορά στο άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων με τους κωδικούς του taxisnet, από τους δικαιούχους, είναι πλέον θέμα ημερών και ήδη η ΗΔΙΚΑ ετοιμάζει πυρετωδώς το www.koinonikomerisma.gr που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις.• Η κυβέρνηση καταθέτοντας τον προϋπολογισμό 2019 ανακοίνωσε ότι μέρος του υπερπλεονάσματος των 885 εκατ. ευρώ θα δοθεί στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά μέχρι τα τέλη του έτους ως κοινωνικό μέρισμα.

• Καθώς ακόμη γίνεται συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και Κομισιόν, το τελικό ποσό θα κλειδώσει τις επόμενες ημέρες.

• Πέρυσι το ποσό που χορηγήθηκε ήταν περίπου 775 εκατομμύρια ευρώ και εγκρίθηκαν περίπου 1.280.000 αιτήσεις.

• Το μέρισμα θα διανεμηθεί με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών και εάν δεν αλλάξει τίποτα, θα κυμαίνεται από 250 έως 1.350 ευρώ.

Δείτε το video από την εκπομπή:


Διαβάστε εδώ άλλες ειδήσεις για το Κ. Μέρισμα

(ΤΡ, 27/11/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!