Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης ενόψει Πάσχα * 1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο * Μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 75 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο

15/10/18

Τι επιτόκια δίνουν οι τράπεζες για τις online προθεσμιακές καταθέσεις (πίνακες)


Στην περικοπή των επιτοκίων της online προθεσμιακής κατάθεσης που διαθέτει μέσω e-banking κατά 10 μονάδες βάσης, προχώρησε η Εθνική Τράπεζα.

Με καθυστέρηση αρκετών ημερών σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες η Εθνική Τράπεζα αναπροσάρμοσε σε χαμηλότερα επίπεδα τα επιτόκια της προθεσμιακής κατάθεσης που διαθέτει ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα, για ποσά έως 60.000 ευρώ το επιτόκιο μειώνεται στο 0,45%, ενώ για μεγαλύτερα ποσά στο 0,50%.

Πρόκειται για την 3μηνη κατάθεση «e-τρίμηνο», με απόδοση των τόκων στη λήξη και ελάχιστο ποσό τις 20.000 ευρώ.Τα Online προϊόντα

Τα επιτόκια αυτά είναι αυξημένα έως και 10 μονάδες βάσης σε σχέση με τα αντίστοιχα των προθεσμιακών καταθέσεων που διατίθενται μέσω του δικτύου των καταστημάτων της τράπεζας.

Online προθεσμιακές καταθέσεις προσφέρουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, με επιτόκια επίσης αυξημένα σε σχέση με όσα διατίθενται μέσω των καταστημάτων.

Με τον τρόπο αυτό οι τράπεζες επιβραβεύουν τους πελάτες τους που επιλέγουν τα ηλεκτρονικά κανάλια για να ανοίξουν ή να ανανεώσουν προθεσμιακούς λογαριασμούς.

Τα επιτόκια της αγοράς

Εκτός από υψηλότερα επιτόκια, οι τράπεζες προσφέρουν και μεγαλύτερη επιβράβευση σε είδος στις online προθεσμιακές καταθέσεις.

Συγκεκριμένα, τα επιτόκια και το συνολικό κέρδος σήμερα στα προϊόντα που ανοίγουν μέσω e-banking, διαμορφώνονται ως εξής:

Ποσό 50.000 ευρώ - 3μήνες (κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)


Ποσό 50.000 ευρώ - 6 μήνες (κάντε κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)


Πηγή: moneyonline.gr (ΔΕ, 15/10/18)

Διαβάστε εδώ άλλες ειδήσεις για ΚαταθέσειςΔιαβάστε ακόμη: