Κλειστές σήμερα οι ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων * Στα 4,8 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 9μηνο * ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών Σεπτεμβρίου για μη μισθωτούς * «ΕΡΓΑΝΗ»: 288.396 νέες θέσεις εργασίας στο πρώτο 9μηνο του 2018 * ΤτΕ: Αύξηση 22,9% στον αριθμό των τουριστών το α' εξάμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 19% η ανεργία τον Ιούλιο * Χειμερινή ώρα (-1) από την Κυριακή 28/10

6/10/18

Δείτε online εάν είναι ασφαλισμένο το όχημά σας


Προειδοποίηση προς όλους τους πολίτες να ελέγχουν εάν τα οχήματά τους είναι όντως ασφαλισμένα απευθύνουν οι ασφαλιστές.

Αφορμή αποτέλεσε η διαπίστωση περί ύπαρξης κυκλωμάτων μέλη των οποίων παριστάνουν τους ασφαλιστές και προχωρούν σε πλαστές ασφαλίσεις έναντι μεγάλων αμοιβών.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, Κώστας Μπερτσιάς, τόνισε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν απατεώνες δυστυχώς και κάποιοι συμπολίτες μας πέφτουν θύματα αυτών των απατεώνων. Κάποιοι έχουν βρει εύκολο τρόπο να φτιάχνουν κάποια συμβόλαια, τα οποία είναι καθ’ ολοκληρίαν ψεύτικα».Ο εκπρόσωπος της Ένωσης συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και προκειμένου να διαπιστώσουν εάν όντως είναι ασφαλισμένα τα οχήματά τους μπορούν να εισέρχονται στην σχετική εφαρμογή του Επικουρικού Κεφαλαίου. Εισάγοντας την πινακίδα και τον ΑΦΜ τους δύνανται να διαπιστώσουν εάν πραγματικά είναι ασφαλισμένοι.

Όπως είπε ο κ. Μπερτσιάς, οι απατεώνες είθισται να παρέχουν ψεύτικα συμβόλαια, έχοντας προσαρμόσει σε αυτά στοιχεία ενός πραγματικού συμβολαίου, όπου φαίνεται η φίρμα της εταιρείας, κανονικά σα να έχει εκδοθεί από την ίδια.

Οι πολίτες μπορούν να προχωρούν σε ταυτοπροσωπία και να διαπιστώνουν εάν όντως το άτομο που τους παρουσιάζεται ως ασφαλιστής είναι πράγματι εργαζόμενος στη συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία.

Δείτε εάν είναι ασφαλισμένο το όχημά σας

Για να διαπιστώσετε εάν είστε ασφαλισμένοι, μπορείτε να ανατρέξετε σε ηλεκτρονική εφαρμογή του Κέντρου Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων, το οποίο συγκεντρώνει τα στοιχεία των ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα μας.

Η σχετική φόρμα είναι online και βάζετε τα στοιχεία σας προκειμένου να διαπιστώσετε εάν έχετε ασφαλίσει το όχημά σας.

(ΣΑ, 6/10/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!