ΕΛ.ΑΣ.: Επιστροφή πινακίδων-αδειών κυκλοφορίας λόγω εκλογών * Απεργούν τα διαγνωστικά κέντρα έως το Σάββατο 25/5 * Ελεύθερα τα διόδια τις Κυριακές των εκλογών * Στο 1,5 δισ. αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Μάρτιο * Στο 1,790 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάρτιο * ΕΡΓΑΝΗ: Θετικό κατά 110.895 θέσεις εργασίας το ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων τον Απρίλιο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 1,1% οι άνεργοι τον Απρίλιο

6/10/18

Πότε και πώς θα δοθούν τα αναδρομικά - Τα ποσά


Χρήμα σε περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες σχεδιάζει να μοιράσει η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο.

Ένστολοι, Πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, γιατροί ΕΣΥ αλλά και νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα θα είναι οι τυχεροί που θα εισπράξουν είτε με τη μορφή αναδρομικών, είτε ως κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα των φόρων.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης της νομοθετικής ρύθμισης που θα ορίζει τον τρόπο αναδρομικών σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και τους δικαιούχους. Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχεδιασμό, τα αναδρομικά ύψους 800 εκατ. ευρώ σε καθαρή βάση (συνολικά 1,2 δισ. ευρώ) θα δοθούν εφάπαξ και θα τα εισπράξουν όλοι ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη.Τον δρόμο για την επιστροφή των αναδρομικών θα ανοίξει νομοθετική ρύθμιση που άρχισε να ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να συνεχίσει προς τη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη διάταξη, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί και γιατροί του ΕΣΥ θα λάβουν εφάπαξ τα ποσά που δικαιούνται με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

Αυτό σημαίνει ότι πριν από τα Χριστούγεννα και στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες περίπου 280.000 δικαιούχοι θα δουν το χρώμα του χρήματος με αναδρομικά που ξεπερνούν ακόμα και τα 11.000 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τα χρηματικά ποσά που θα δοθούν αναδρομικά:

- Ένστολοι: Συνολικά 250.000 δικαιούχοι θα λάβουν 1.400 ευρώ έως 10.784 ανάλογα με τον βαθμό

- Πανεπιστημιακοί: Συνολικά 10.000 δικαιούχοι θα λάβουν από 4.248 ευρώ έως 11.376 ευρώ

- Γιατροί ΕΣΥ: Συνολικά 20.000 δικαιούχοι δικαιούχοι δικαιούνται αναδρομικά από τον Μάρτιο του 2018 και μετά έως 474 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τον βαθμό.

- Δικαστικοί: Άγνωστος ακόμη ο αριθμός των δικαιούχων. Η νομοθετική ρύθμιση θα καθορίσει το ύψος των αναδρομικών τους

Πηγή: Τα Νέα (ΣΑ, 6/10/18)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Αναδρομικά: Πλήρη για ένστολους, "κουρεμένα" για πανεπιστημιακούς και "ψίχουλα" για γιατρούς του ΕΣΥ (πίνακες)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!