Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης ενόψει Πάσχα * 1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο * Μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 75 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο

27/10/18

Αυξημένο επίδομα θέρμανσης και εφάπαξ καταβολή του σχεδιάζει η κυβέρνηση


Επιπλέον 25-30 εκατομμύρια ευρώ από το φετινό πλεόνασμα του Προϋπολογισμού του Κράτους σκοπεύει να διαθέσει φέτος η Κυβέρνηση στους δικαιούχους του πετρελαίου θέρμανσης​ και για τις τέσσερις γεωγραφικές ζώνες της χώρας, ώστε να αναπληρώσει σε σημαντικό βαθμό το κόστος θέρμανσης που θα επωμιστούν φέτος τα νοικοκυριά εξ αιτίας των υψηλότερων τιμών στη λιανική τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης λόγω της εκρηκτικής αύξησης των διεθνών τιμών στο αργό πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα ενώ πέρυσι οι δικαιούχοι του πετρελαίου θέρμανσης επιδοτήθηκαν με 25 εκατομμύρια ευρώ, φέτος η εκταμίευση θα αφορά ποσό από 50-60 εκατομμύρια ευρώ από το κοινωνικό πακέτο του υπερπλεονάσματος που εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια ευρώ.Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να ενισχυθούν, στον ίδιο βαθμό, όλοι οι δικαιούχοι του πετρελαίου θέρμανσης που διαμένουν και στις τέσσερις γεωγραφικές περιοχές της χώρας και όχι μόνον της πρώτης και ψυχρότερης γεωγραφικής περιοχής που περιλαμβάνει απομακρυσμένους και ορεινούς δήμους.

Με την αύξηση της επιδότησης θα καλυφθεί πλήρως η διαφορά στο κόστος θέρμανσης λόγω της φετινής αυξημένης λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο παρά την κάμψη, τις τελευταίες ημέρες, των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, έφτασε να διατίθεται από 1-1,30 ευρώ το λίτρο.

Εκτός της αύξησης στην επιδότηση το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει το ποσό της επιδότησης που αντιστοιχεί σε κάθε δικαιούχο να δοθεί εφάπαξ το αργότερο εντός του πρώτου διμήνου του 2019 ( το κόστος της επιδότησης θα επιβαρύνει τον φετινό προϋπολογισμό), γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα ισχύσει το περυσινό καθεστώς με την καταβολή ποσού προκαταβολής.

Πηγή: newpost.gr (ΣΑ, 27/10/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!