ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14/11 * Στο 1,8% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,9% η ανεργία τον Αύγουστο * Αυξημένο κατά 1,089 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 9μηνο * Στα 2,61 δισ. μειώθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου τον Αύγουστο * ΕΡΓΑΝΗ: Έως 15/11 η υποβολή του Ε4

22/10/18

Αφορολόγητο: Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν επιπλέον φόρο


Εβδομήντα ημέρες προθεσμία για το αφορολόγητο. Όσοι δεν θα καλύψουν το ύψος των ηλεκτρονικών αγορών, θα πληρώσουν φόρο 22%, στο ποσό που έμεινε ακάλυπτο.

Οι μισθωτοί, αγρότες οφείλουν να καλύπτουν με ηλεκτρονικές αγορές, το ύψος του πραγματικού ή τεκμαρτού εισοδήματος, αναλόγως ποιο είναι μεγαλύτερο. Δηλαδή αν το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ή αγροτική δραστηριότητα είναι μικρότερο από εκείνο που προκύπτει με τις τεκμαρτές δαπάνες τότε θα πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερες αποδείξεις ηλεκτρονικών αγορών.Παράδειγμα, αν έχει πραγματικό εισόδημα 10.000 ευρώ και τεκμαρτό 12.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις για το τεκμαρτό εισόδημα των 12.000 ευρώ, δηλ. να συγκεντρώσει 1.300 ευρώ και όχι 1.000 ευρώ.

Οι τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να τσεκάρουν το ύψος των ηλεκτρονικών αγορών που έχουν κάνει ώστε να πληροφορηθούν αν έχουν καλύψει το ποσό που απαιτείται με βάση το ύψος του εισοδήματός τους ώστε να προγραμματίσουν μέσα στο διάστημα των 70 ημερών που απομένει ως το τέλος του χρόνου για να καλύψουν το υπόλοιπο ποσό και να αποφύγουν την άσκοπη πληρωμή επιπλέον φόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Αποδείξεις: Μυστικά και παγίδες για την κατοχύρωση του αφορολογήτου

(ΔΕ, 22/10/18)Διαβάστε ακόμη: