Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Αναζητείται συνολική λύση για την προστασία της πρώτης κατοικίας


Με κύριο αντικείμενο τον νόμο Κατσέλη συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, για το οποίο αναζητείται συνολική λύση.

Σημειώνεται ότι ο νόμος Κατσέλη ισχύει έως το τέλος του 2018 και αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περίπου 150.000 αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών ή προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της λιγότερο από τρεις μήνες για να προωθήσει κάποια λύση επί του θέματος της πρώτης κατοικίας, και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει το ενδεχόμενο διατήρησής της προστασίας αλλά με μειωμένα όρια.



Στις 15 Σεπτεμβρίου τέθηκε σε ισχύ η άρση του τραπεζικού απορρήτου, μετά από τις έντονες πιέσεις των δανειστών που ανησυχούν ότι στον Νόμο βρίσκουν καταφύγιο πλέον κυρίως στρατηγικοί κακοπληρωτές - δανειολήπτες, δηλαδή, που ενώ έχουν τα μέσα να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, δεν το κάνουν.

Οι τράπεζες, από την πλευρά τους, «αδημονούν» για την εκπνοή του Νόμου Κατσέλη προκειμένου να φέρουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές «προ των ευθυνών τους», καθώς δέχονται ισχυρές πιέσεις για ταχύτερη απομείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος Κατσέλη επιτρέπει στον οφειλέτη σήμερα να υποβάλει στο δικαστήριο αίτηση και σχέδιο διευθέτησης οφειλών ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση κύρια κατοικία με ή χωρίς προσημείωση ή υποθήκη, με βάση συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

(ΠΑ, 19/10/18)



ΧΟΡΗΓΟΣ: Financial & Law
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Νόμος Κατσέλη - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Διαβάστε ακόμη: