Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Ειδικά Μισθολόγια: Πίνακας αναδρομικών με απόφαση του ΣτΕ


Πίνακας με τα αναδρομικά που οφείλονται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων - Σωμάτων Ασφαλείας και περιέχει εκτός από τον βασικό μισθό και επιδόματα (εξομάλυνσης, επιχειρησιακής ετοιμότητας, ειδικών συνθηκών κ.λπ.), δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης της νομοθετικής ρύθμισης που θα ορίζει τον τρόπο αναδρομικών σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και τους δικαιούχους. Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχεδιασμό, τα αναδρομικά ύψους 800 εκατ. ευρώ σε καθαρή βάση (συνολικά 1,2 δισ. ευρώ) θα δοθούν εφάπαξ και θα τα εισπράξουν όλοι ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη.



Τον δρόμο για την επιστροφή των αναδρομικών θα ανοίξει νομοθετική ρύθμιση που άρχισε να ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να συνεχίσει προς τη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη διάταξη, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί και γιατροί του ΕΣΥ θα λάβουν εφάπαξ τα ποσά που δικαιούνται με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

Αυτό σημαίνει ότι πριν από τα Χριστούγεννα και στην τελική ευθεία πριν από τις κάλπες περίπου 280.000 δικαιούχοι θα δουν το χρώμα του χρήματος με αναδρομικά που ξεπερνούν ακόμα και τα 15.000 ευρώ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Αναδρομικά: Πλήρη για ένστολους, "κουρεμένα" για πανεπιστημιακούς και "ψίχουλα" για γιατρούς του ΕΣΥ (πίνακες)

(ΠΕ, 11/10/18)



Διαβάστε ακόμη: