Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης ενόψει Πάσχα * 1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο * Μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 75 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο

31/10/18

ΚΕΑ: Πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ και νέες αλλαγές


Λίγο πριν την ισχύ των νέων αλλαγών στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το υπουργείο Εργασίας φέρνει τροποποιήσεις στη νέα υπουργική απόφαση, ενώ η πληρωμή περνά στον ΟΠΕΚΑ από την 1η Απριλίου 2019.

Σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση, όταν το ΚΕΑ ανακαλείται και εφόσον μετά την αναστολή της καταβολής του επιβεβαιωθεί η αναντιστοιχία μεταξύ των δηλουμένων στην αίτηση στοιχείων και της πραγματικής κατάστασης του νοικοκυριού τότε περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις όσους πήγαν να ξεγελάσουν τις «διασταυρώσεις».Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο εκδοχές στην υπουργική απόφαση Η πρώτη είναι ότι εάν το νοικοκυριό εξακολουθεί να πληροί τα κριτήρια του προγράμματος δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση τον επόμενο μήνα αυτού της ανάκλησης, αφού επιστραφούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά. Σε περίπτωση μη επιστροφής τους, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά συμψηφίζονται στις επόμενες καταβολές.

Εάν το νοικοκυριό όμως δεν πληροί πλέον τα κριτήρια δικαιούται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από την ημερομηνία αναστολής και με την προϋπόθεση, ότι έχουν επιστραφεί τα αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Μετά την πάροδο των έξι μηνών και σε περίπτωση μη επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, το νοικοκυριό δύναται να επανυποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα και, εφόσον η αίτηση εγκριθεί, τα επιστρεπτέα ποσά συμψηφίζονται στις επόμενες καταβολές.

Πηγή: dikaiologitika news (ΤΕ, 31/10/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!