Στις 26 Οκτωβρίου η πληρωμή του ΚΕΑ στους δικαιούχους * Μετρό: Στάση εργασίας την Παρασκευή 19/10 από την έναρξη έως 09:00 και από 23:00 έως τη λήξη * ΟΑΕΔ: Αύξηση 1,97% των ανέργων τον Σεπτέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 20,5% του τζίρου στη βιομηχανία * Φωτίου: Τον Νοέμβριο η ψήφιση του επιδόματος στέγασης * Στα 3,8 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο εννεάμηνο * Αίτηση για τηλεοπτική άδεια κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης * Από 19/10 διακόπτεται η κυκλοφορία του τραμ από Κασομούλη μέχρι Σύνταγμα * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 1,5% το 2017 * Έως 31/10 οι εισφορές ΕΦΚΑ για τον Σεπτέμβριο * ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 14/11 * Χειμερινή ώρα (-1) από την Κυριακή 28/10

8/10/18

Λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις μισθώσεων Airbnb - Παράταση ζητούν οι λογιστές


Πλησιάζει η ημερομηνία της πρώτης υποβολής δηλώσεων για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών τύπου Airbnb μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ που ξεκίνησε τη λειτουργία της στα τέλη Αυγούστου.

Οι φοροτεχνικοί πάντως ζητούν την παράταση της προθεσμίας καθώς δεν λείπουν τα προβλήματα και αναμένονται διευκρινίσεις.

Οι προθεσμίες για τις δηλώσεις σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή έχουν ως εξής:

Για τις μισθώσεις που έχουν συναφθεί από 1η Ιανουαρίου 2018 μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2018 θα πρέπει να υποβληθούν συγκεντρωτικά και ανά ακίνητο, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.Για τις μετέπειτα μισθώσεις (από 31/08/2018 και μετά), οι Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής θα πρέπει να υποβάλλονται μέχρι τις 20 του επομένου μήνα από την ημερομηνία αναχώρησης του μισθωτή από το ακίνητο. Το οποίο σημαίνει πως οι δηλώσεις για τις μισθώσεις Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου και οι δηλώσεις για τις μισθώσεις Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Όμως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ) ζητά παράταση των προθεσμιών αλλά και να δηλωθούν συγκεντρωτικά οι δηλώσεις μέχρι τον Οκτώβριο.

«Λαμβάνοντας υπόψιν το μικρό χρονικό διάστημα από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής και δεδομένης της μη εξοικείωσης με την διαδικασία των υπόχρεων, ταυτόχρονα με την απαίτηση συγκέντρωσης στοιχείων για εγγραφή διαχειριστών και συμπλήρωσης των δηλώσεων μισθώσεων, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι για την ομαλή διεξαγωγή της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων αυτών, θα πρέπει για τις μισθώσεις που η αναχώρηση έγινε εντός των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, να μεταφερθεί η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στις 30/11/2018 και να υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθούν συγκεντρωτικά ανά ακίνητο μαζί με την δήλωση του προηγούμενου διαστήματος (1/1/2018 μέχρι 30/8/2018)», αναφέρει σε επιστολή της.

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν περαιτέρω διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ για τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Πηγή: insider.gr (ΔΕ, 8/10/18)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Η φορολόγηση των Airbnb: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες - 34 ερωταπαντήσειςΔιαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!