Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Πότε και πώς θα γίνουν οι 7.500 προσλήψεις που προβλέπει ο προϋπολογισμός


Από τον Σεπτέμβριο του 2019, με την έναρξη δηλαδή της νέας σχολικής σεζόν, θα πιάσουν δουλειά στα σχολεία οι 4.500 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, η πρόσληψη των οποίων περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 που κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Οι διοριστέοι εκπαιδευτικοί, θα προσληφθούν πιθανότατα, μέσω γραπτού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί από το ΑΣΕΠ μέχρι το καλοκαίρι το 2019 και θα απασχοληθούν στο πρόγραμμα της "Ειδικής Αγωγής" στα σχολεία για την κάλυψη αναγκών των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο η μισθολογική δαπάνη για τις 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών θα καλυφθεί από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού. Όμως ταυτόχρονα θα μειωθεί σε ανάλογο αριθμό, δηλαδή σε 4.500, και ο αριθμός των συμβασιούχων εκπαιδευτικών ορισμένου χρόνου που απασχολούνται στην "Ειδική Αγωγή" και μισθοδοτούνται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε), ώστε να μη μεταβληθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων συνολικά...



Όσον αφορά στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει την πρόσληψη 3.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου με ετήσια δαπάνη 22 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στους εκπροσώπους του σωματείου των σημερινών 7.500 συμβασιούχων που απασχολούνται στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" διευκρινίστηκε, μετά από συνάντηση που είχαν με τους συναρμόδιους υπουργούς, ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 3.000 αορίστου χρόνου υπαλλήλων θα γίνει από το ΑΣΕΠ μετά το καλοκαίρι του 2019.

Μάλιστα, όπως δηλώθηκε από πλευράς των υπουργών, μοντέλο για το διαγωνισμό θα αποτελέσει ο διαγωνισμός 3Κ/2018 για τους δήμους, δηλαδή οι τωρινοί συμβασιούχοι θα λάβουν πρόσθετη μοριοδότηση για την ειδική τους εμπειρία ώστε για τους περισσότερος εξ αυτών οι σημερινές συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.

Πηγή: newpost.gr (ΠΑ, 5/10/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!