Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

«Κούρεμα» έως 50% στα «κόκκινα» στεγαστικά και έως 85% στα καταναλωτικά δάνεια


Με δραστικά κουρέματα οφειλών θα επιδιώξουν οι τράπεζες να ρυθμίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών που δεν έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη.

Συναγερμός έχει σημάνει στις τράπεζες για να ξεφορτωθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα «κόκκινα δάνεια». Σύμφωνα με την Ημερησία, προτίθενται να προχωρήσουν σε γενναίες ρυθμίσεις οφειλών και μεγάλα κουρέματα σε στεγαστικά αλλά και σε καταναλωτικά δάνεια. Επίσης, βάζουν μπροστά εξωδικαστικές λύσεις για στεγαστικά και καταναλωτικά που υπάγονται στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Τα κουρέματα είναι από 20% έως 50% στα στεγαστικά δάνεια ανάλογα με την εισοδηματική περιουσιακή και οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη και 85% στα καταναλωτικά δάνεια. Αυτό έχει ξεκινήσει ήδη και προτείνουν εξωδικαστικές λύσεις που είναι προσανατολισμένες στον Νόμο Κατσέλη. Προβλέπουν γενναίο κούρεμα της συνολικής οφειλής.



Οι δανειολήπτες μπορούν επίσης να «αγοράσουν» τα δάνειά τους πληρώνοντας το ποσόν εφάπαξ πριν αυτό μεταβιβαστεί σε fund. Μάλιστα, προβλέπεται από το νόμο για την προστασία του δανειολήπτη ότι προτού πωληθεί το δάνειό του σε fund οι τράπεζες πρέπει να του έχουν κάνει πρόταση ρύθμισης με συγκεκριμένους όρους αποπληρωμής με μειωμένη δόση και επιμήκυνση, περίοδο χάριτος και καταβολή μόνο τόκων, μείωση επιτοκίου και μερική διαγραφή οφειλής.

Οι νέες ρυθμίσεις θα έρθουν από την 1η Νοεμβρίου και αφορούν όλους του δανειολήπτες με δάνεια σε καθυστέρηση. Στόχος είναι από το Νοέμβριο έως και το Δεκέμβριο να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα και να παρουσιάσουν στους επόπτες χαμηλότερο ποσοστό προβληματικών δανείων.

Τέλος τα ψέμματα για όσους κρύβονται πίσω από τον Νόμο Κατσέλη
Όπως αναφέρει τραπεζικό στέλεχος οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση των στοιχείων για όλους τους δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και έχουν ανεβάσει τα στοιχεία στον Τειρεσία. Πλέον γίνονται διασταυρώσεις στοιχείων και όσοι διαπιστωθεί ότι έχουν περιουσία (ακίνητα, μετρητά) θα φύγουν κατευθείαν από τον Νόμο Κατσέλη.

(ΚΥ, 21/10/18)



ΧΟΡΗΓΟΣ: Financial & Law
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Διαβάστε ακόμη: