Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Παράταση για τις καρτέλες των υποψηφίων οδηγών έως τις 30/11/2018


Παράταση για τις καρτέλες (ΔΕΕ) των υποψηφίων οδηγών που λήγουν δίνει το υπουργείο Μεταφορών έως τις 30/11/2018 λόγω της αποχής των εξεταστών υποψηφίων οδηγών.

Τα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης (ΔΕΕ) των υποψηφίων οδηγών ισχύουν για τρία χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης τους. Αν η ημερομηνία λήξης παρέλθει πριν οι υποψήφιοι αποκτήσουν το δίπλωμα τότε η διαδικασία ακυρώνεται και ξεκινάει από την αρχή.



Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι χάνονται τα παράβολα, ακυρώνονται τυχόν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα που έχουν γίνει καθώς και η επιτυχία στις θεωρητικές εξετάσεις (σήματα) ακυρώνεται.

Με εγκύκλιο του που εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Μεταφορών δίνει την δυνατότητα στις κατά τόπους υπηρεσίες μεταφορών των περιφερειακών ενοτήτων, να εξετάσουν κατά περίπτωση, παράταση ισχύος των ΔΕΕ που έληξαν, των υποψηφίων που είχαν προγραµµατιστεί και οι εξετάσεις δεν πραγµατοποιήθηκαν και των υποψηφίων που είχαν αιτηθεί και δεν προγραµµατίστηκαν λόγω της προαναφερόµενης αποχής.

Όπως τονίζει το υπουργείο Μεταφορών σε κάθε περίπτωση η παράταση ισχύος των διπλωμάτων οδήγησης δεν µπορεί να υπερβαίνει την 30/11/2018.

(ΠΕ, 25/10/18)



Διαβάστε ακόμη: