Την αποφυλάκιση του Ριχάρδου προτείνει η Εισαγγελέας * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων ενός έτους στις 12/12 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο * ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στην αύξηση των φόρων * ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη 2,2% για την Ελλάδα στο 3ο τρίμηνο * ΤτΕ: Μειώθηκαν κατά 346 εκατ. οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Οκτώβριο * Στάση εργασίας στα τρόλεϊ στις 12/12 από 12.00 έως 15.00

6/10/18

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ειδική πληρωμή για δύο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες


Αγώνα δρόμου έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, ώστε να καταφέρει να έχει ικανοποιημένες όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες (για παράδειγμα με το κοινωνικό μέρισμα 2018), τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2019.

Κι ενώ όλα δείχνουν ότι το βάρος έχει δοθεί στο να μην γίνει η περικοπή των συντάξεων, αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στη χορήγηση των υπόλοιπων παροχών που σχεδιάζει. Βεβαίως αυτό δεν μένει παρά να περιμένουμε για δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων.

Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι το κοινωνικό μέρισμα 2018 να διανεμηθεί κατά τα περσινά πρότυπα και στον ίδιο χρόνο, δηλαδή λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ωστόσο εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δοθεί «ειδικό μέρισμα» σε δύο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες:-Στους κατοίκους των ορεινών περιοχών της χώρας στις οποίες επικρατούν και οι δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες τον χειμώνα. Οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινούν σε 10 μέρες και αναμένεται αύξηση της τιμής κατά 20%.

-Στους κατοίκους των τελευταίων πέντε νησιών του Αιγαίου που εξακολουθούν να έχουν το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ. Αυτό είναι πολύ πιθανό να καταργηθεί οπότε θα χρειαστεί μια άμεση εισοδηματική ενίσχυση.

Κι ενώ υπάρχει η σχετική πρόβλεψη να πληρωθεί το κοινωνικό μέρισμα 2018, ειδικό και γενικό, κατά τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει τις πληρωμές και στις αρχές του 2019. Η "συνταγή" είναι το επίδομα στέγασης, ωστόσο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ μειώνονται στο μισό οι δικαιούχοι του, καθώς το κονδύλι του επιδόματος κουτσουρεύτηκε από τα 600 στα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ο στόχος είναι να αυξηθεί κατά 150 εκατ. ευρώ επιπλέον το κονδύλι για το συγκεκριμένο επίδομα ώστε να μην είναι τόσο δραματική η μείωση στον αριθμό των δικαιούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Διανομή έκτακτου μερίσματος μέσα στον Δεκέμβριο

(ΣΑ, 6/10/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!