Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Επίδομα παιδιού 2018: Δύο ακόμη πληρωμές δόσεων - Οι προθεσμίες


Δύο ακόμη πληρωμές δόσεων έχουν απομείνει για να κλείσει ο φετινός κύκλος για το επίδομα παιδιού 2018 που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ ενώ ο αριθμός των δικαιούχων θα ανέλθει κοντά στους 900.000.

Τον μήνα Νοέμβριο, θα γίνει η πληρωμή για την πέμπτη δόση του επιδόματος, που θα αφορά στους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Ο αρμόδιος φορέας ΟΠΕΚΑ έχει ήδη ανακοινώσει πως η πληρωμή είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 25-27 Νοεμβρίου για τους δικαιούχους. Η τελευταία δόση όπως είναι προγραμματισμένο θα καταβληθεί στα τέλη Ιανουαρίου.



Ωστόσο, τονίζεται πως στην πληρωμή αυτή για το επίδομα παιδιού 2018, θα έχουν δικαίωμα να συμπεριληφθούν μόνο όσοι έχουν φροντίσει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση Α21 έως τις 20 Νοεμβρίου 2018 και εφόσον φυσικά έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση.

Επιπλέον, θα πρέπει να θυμάστε προκειμένου να μη χάσετε το επίδομα ότι έχετε περιθώριο λιγότερο από τρεις μήνες για να υποβάλετε τις αιτήσεις σας για το επίδομα παιδιού 2018. Η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, οπότε και η διαδικασία θα κλείσει. Έτσι με το νέο σύστημα οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στο τέλος του τρέχοντος έτους επιδότησης, και όχι στις 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους όπως ίσχυε παλαιότερα.

(ΤΕ, 17/10/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!