Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Τι αλλάζει φέτος και τι όχι


Πολλά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα 2018, αφού ακόμα η κυβέρνηση είναι στη φάση του σχεδιασμού του πώς θα γίνει η χορήγησή του στους πολίτες.

Αυτά που μέχρι τώρα γνωρίζουμε, είναι πως το κοινωνικό μέρισμα 2018 θα πληρωθεί, όπως και την προηγούμενη χρονιά, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Ενώ οι δικαιούχοι θα κριθούν με βάση -ως επί το πλείστον- τα ίδια κριτήρια που έπαιξαν ρόλο και πέρσι.

Ωστόσο φαίνεται πως δεν θα λείψουν και οι αλλαγές. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου) Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρθηκε στο κοινωνικό μέρισμα 2018 και στο επίδομα θέρμανσης 2019.



Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός, στο ποσό που θα καταβληθεί στους δικαιούχους για το κοινωνικό μέρισμα 2018 (που θα συνεχιστεί και φέτος), θα συμπεριληφθεί και το ποσό για το επίδομα θέρμανσης του φετινού χειμώνα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως κατά την περσινή χρονιά, το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης ήταν 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων απορροφήθηκαν μόνο τα 11 εκατ. ευρώ, εκφράζοντας την απορία του για τους λόγους που περίσσεψαν 4 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Χρήστος Μπγιάλας, ζήτησαν διευκρινίσεις από τον υπουργό Οικονομικών αναφορικά με το ζήτημα του επιδόματος πετρελαίου και συγκεκριμένα για τις βόρειες περιοχές της χώρας.

Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε πως το επίδομα θέρμανσης θα ενσωματωθεί στο κοινωνικό μέρισμα 2018 που θα αποδοθεί από το υπερπλεόνασμα του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Διαβάστε εδώ άλλες ειδήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018

(ΠΕ, 11/10/18)



Διαβάστε ακόμη:



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!