Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα Κυριακή των Βαΐων * 1,66 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου τον Φεβρουάριο * Εργάνη: 43.373 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο * Στο 1% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο * ΤτΕ: 1,85 δισ. ευρώ το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 3μηνου * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,5% η ανεργία τον Ιανουάριο * Μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 75 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο

31/10/18

Πρόταση για εργασία 13 ημερών τον μήνα στην Τράπεζα Πειραιώς


Πρόταση που έρχεται να ανατρέψει θεμελιώδεις αρχές των εργασιακών σχέσεων και ενδεχομένως να αποτελέσει «οδηγό» και για άλλες εταιρείες με πολυάριθμους εργαζομένους –όσες έχουν απομείνει τέλος πάντων– υπέβαλε στο προσωπικό της η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του σχεδίου για μείωση των δαπανών του Ομίλου: εργασία 13 ημερών το μήνα…

Οπως έγινε γνωστό από τον σύλλογο εργαζομένων (ΣΕΤΠ), η διευθύντρια προσωπικού της τράπεζας κάλεσε τους εκπροσώπους του σωματείου και τους πρότεινε εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για όλους τους εργαζόμενους στην Πειραιώς, καθώς και εθελοντική μερική απασχόληση. Μεγάλο εταιρικό σκάνδαλο: εμπλέκονται στελέχη της Jumbo και της Εθνικής.

Η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους του ΣΕΤΠ, προκάλεσε όμως ήδη μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των εργαζόμενων.Το θέμα ανέδειξε σε ανακοίνωσή του και ο σύλλογος εργαζομένων, ο οποίος έκανε λόγο για «αντεργατική απόφαση που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στον τραπεζικό κλάδο».

Η τράπεζα ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου το σχέδιό της να θέσει σε ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίζει:

α) εθελοντική άδεια 12 ημερών το μήνα άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους και
β) εθελοντική μερική απασχόληση

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μια τέτοια ανακοίνωση και μάλιστα σε μια περίοδο, που σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστου Μεγάλου, «όλα βαίνουν καλώς» και η πορεία της Τράπεζας εξελίσσεται θετικά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, έχει στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού εργασιακού κόστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΤΟΕ έχει ήδη ενημερωθεί και προετοιμάζει τις δικές της ενέργειες, προκειμένου να δώσει συνολική απάντηση ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Πηγή: Protagon.gr (ΤΕ, 31/10/18)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Αποχωρήσεις 8.000 υπαλλήλων από τις τράπεζεςΔιαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!