Κλειστά τα σχολεία από 24/12 έως και 7/1 * ΟΠΕΚΑ: Στις 21/12 η καταβολή των αναπηρικών επιδοματων * 5,387 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές αποτέλεσμα στο 11μηνο 2018 * Πάνω από 1,6 εκατ. οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα * Νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 1 δισ. στην εφορία τον Οκτώβριο * Στο 1,1% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * Αρνητικό το ισοζύγιο προσλήψεων και τον Νοέμβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,3% η ανεργία το τρίτο τρίμηνο του 2018

13/10/18

ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 10.000 θέσεις για νέους ανέργους με μισθό έως 1.600 ευρώ


Πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας για 12 μήνες σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης προκηρύσσει ο ΟΑΕΔ έως το τέλος Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ελκυστικό για τους εργοδότες, καθώς τους εξασφαλίζει επιδότηση (στο 50% του μισθολογικού κόστους) που φτάνει μέχρι και τα 800 ευρώ το μήνα ανά πρόσληψη για τους κατόχους διδακτορικού τίτλου σπουδών και έως 600 ευρώ για τους απλούς πτυχιούχους.

Ωστόσο και οι εργαζόμενοι έχουν να κερδίσουν πολλά με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, καθώς θα αμείβονται με μισθούς από 1.200 ευρώ για τους απόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ, 1.400 ευρώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και 1.600 ευρώ για τους κατόχους διδακτορικού.Με προϋπολογισμό ύψους 112.000.000 ευρώ, το πρόγραμμα στοχεύει να επιδοτήσει θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς έξυπνης εξειδίκευσης, αλλά και παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας.

Η εστίαση του προγράμματος θα αφορά στους κλάδους της μεταποίησης, της βιομηχανίας και της αγροδιατροφής. Επίσης, θα αφορά οριζόντια στην ειδικότητα της πληροφορικής. Αυτό γιατί η ψηφιακή αναβάθμιση συνολικά των επιχειρήσεων παράγει πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα.

Ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι και η συμβολή στην ενίσχυση του τομέα έρευνας και ανάπτυξης στο εσωτερικό της παραγωγής (RnD).

« Μέσα από τα προγράμματα αυτά στοχεύουμε τους νέους επιστήμονες, τους ανθρώπους με υψηλά προσόντα, επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε και ένα εργαλείο για την ανάσχεση και αντιστροφή του brain drain», τονίζει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Παρόμοιο πρόγραμμα, με την έννοια του υψηλού μισθού και της 12μηνης διάρκειας, είναι και αυτό που θα «τρέξει» για την αναβάθμιση υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και θα αφορά 5.500 ανέργους.

Οι μισθοί στους νέους επιστήμονες θα είναι και εδώ πολύ ανώτεροι του σημερινού κατώτατου μισθού, δηλαδή της τάξης των 1.200 ευρώ το μήνα για τους απόφοιτους ΑΕΙ.

Διαβάστε εδώ άλλες ειδήσεις για τα Προγράμματα ΟΑΕΔ

(ΣΑ, 13/10/18)Διαβάστε ακόμη:Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!